Scoici la gratar cu salsa de porumb
azi imi continui periplul prin bucatariile lumii si ma alatur galeriei gazduite de laura laurentiu (retetecalamama.ro) , in cadrul proiectului savori urbane,proiect ce continua in aceasta luna cu …savori mexicane. 🙂 despre specificul bucatariei mexicane puteti citi la laura pe blog,eu vin cu o prima reteta,din sirul de doua deja pregatite pentru a fi prezentate.
ingrediente pentru 3 persoane:
1,5 kg de scoici , varianta “praires” ,in franceza-nu cunosc corespondentul in romana,in engleza e utilizat universalul “clams”,este vorba despre o molusca bivalva apartinind familiei veneride,venus verrucosa,care traieste pe fundul oceanului,in regiunile de coasta ,pline cu nisip si namol si poate fi intilnita pina la o adincime de 100 de metri ,
4 rosii medii,coapte bine,
2 catei de usturoi,tocati foarte fin,
225 gr porumb boabe,poate fi si din conserva,
sucul de la o lamiie verde -lime,
1 buchet de coriandru verde,tocat,
3 cepe verzi,tocate si ele,
1/2 lingurita de chimion macinat,
1/2 de ardei iute verde,tocat,cu semintele indepartate in prealabil,
sare dupa gust,felii de lime pt a servi.
incepem prin a curata scoicile,un proces simplu,se pun intr-o oala cu apa rece si un pumn de sare mare si se lasa sa isi arunce nisipul,pentru cca 1/2 de ore.intre timp pregatim salsa.pentru aceasta indepartam pielita rosiilor (cel mai simplu procedeu este sa le aruncam pentru 30 de secunde intr-o oala cu apa clocotita si apoi sa le scoatem,pielita indepartindu-se usor in acest fel) ,apoi le taiem in doua,scoatem semintele si le tocam in cuburi fine.apoi le amestecam cu celelalte ingrediente ale salsei:usturoiul tocat,porumbul,coriandrul,cepele verzi,cuminul,sucul de lime si ardeiul iute tocat .
scurgem si clatim scoicile si le punem pe gratarul incins,pentru cca 4-5 minute,intorcindu-le pe partea cealalta la mijlocul intervalului.
le luam de pe gratar(pe cele care nu s-au deschis le aruncam) si le aranjam pe un platou,garnisindu-le cu cite o lingurita de salsa de porumb pe fiecare.servim acest fel insotit de felii de lime si de o bere corona,daca vreti :),simplu si de vara!vara torida,adica . 😉 o seara buna,pe curind!
ps:mai multe retete publicate in cadrul acestui proiect gasiti aici . 🙂
ce reteta simpla si ce culori frumoase!
foarte simpla,hipocalorica si cu economie de timp la preparare,aromata,iar scoicile au un gust desavirsit. 🙂 multumesc de vizita,Oana! 🙂
Superba reteta, Simona! Sunt onorata sa o gazduiesc pe site :).
Multumesc ,Laura! 🙂
Ce pofta mi-ai facut si arata atat de bine!!
Nu ma prea pricep sa aleg scoicile, dar imi plac foarte mult. Abia astept sa o icerc in week-end.