16429676026_a6591da347_c

povestea prajiturii de fata este una foarte simpla,legindu-se de existenta a citeva banane prea-coapte gasite pe balcon si dorinta de a le valorifica.cum banana bread mai facusem in ultima vreme mi-am zis ca o “double chocolate banana bread ” s-ar cadea si ea sa se nasca in bucataria mea.asa ca am luat cana in mina si am inceput sa masor,sa topesc ,amestec ,inspirata fiind de retetele de aici  si  aici ,pe care le -am respectat  partial .

ingrediente:

3 banane coapte,medii,strivite cu furculita si lichefiate,
1 cana de faina (cana de 250 ml),
3/4 cana de cassonade (zahar extras din trestia de zahar),
1/2 cana de nuci caju sarate si prajite,
1 lingurita de praf de copt,
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu,
1 lingurita de extract natural de vanilie,
125 gr de unt ,topit,
3 oua medii,
70-80 ml lapte,
180 gr de ciocolata 74% cacao,
1 lingura de  cacao.

incalziti cuptorul la 180 grade celsius.
intr-un bol amestecati faina cu  cacao, praful de copt ,bicarbonatul.
puneti intr -un vas,la foc mic,cassonade cu untul taiat cuburi si ciocolata rupta in bucati si amestecati pina cind obtineti un amestec omogen.il lasati putin la racit si inglobati in el ouale,unul cite unul,amestecind bine dupa fiecare,apoi extractul de vanilie.
incorporati ingredientele uscate din bol in amestecul lichid cu ciocolata,in transe,apoi inglobati bananele strivite deja si la sfirsit laptele.compozitia obtinuta o turnati intr-o forma dreptunghiulara de 25X20 cm .nivelati si decorati cu nucile de caju taiate grosier.dati la cuptor pentru aproximativ o ora,pina cind o scobitoare infipta in ea iese cu urme usoare de ciocolata topita.lasati la racit o ora-doua si abia apoi scoateti din forma,taiati si va ospatati,textura prajiturii este intre aerata si compacta,putin umeda ,iar aroma bananelor se impleteste perfect cu cea de ciocolata.enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Network Widget by Acurax Small Business Website Designers
Translate »