Paste cu somon si broccoli /Salmon and broccoli pasta/ Pâtes au saumon et brocolis

16208603347_91e082715a_z

azi va dau ideea unui prinz rapid,nutritiv ,cu citeva ingrediente si care nu presupune mari abilitati  in  bucatarie,el poate fi apanajul oricarui incepator.reteta e un maraton de cca 20 minute la capatul careia veti avea in fata un prinz complet ,placut privirii  ,un amestec de culori si de texturi care va vor delecta palatul si papilele.asta cu un minimum de coordonare ,pentru ceva in cuptor si trei vase pe foc direct. 🙂

ingrediente pentru 4 persoane:

600 g de broccoli,
400 g de paste,eu am folosit unele mai mari ,girelle caserecci se numesc,dar puteti folosi ce aveti in casa,fara probleme,

16244368129_dbdd26120a_c500 g de somon proaspat.

pentru sosul bechamel cu lamiie :

1 lamiie
20 gr de unt,
20 gr de faina
250 ml de lapte,
sare,piper,nucsoara.

1)puneti la fiert intr-o oala incapatoare apa cu sare.cind clocoteste dati drumul la paste si le fierbeti cit scrie pe punga.apoi le scurgeti .
2)in acelasi timp,in alta oala,puneti broccoli desfacut in buchete mici,tot in apa clocotita cu sare si il fierbeti 3-4 minute,cit sa ramina verde si crocant.
3)somonul ,asezonat cu sare si piper proaspat risnit il impachetati  in hirtie de copt (il puneti pe partea cu pielea,apoi asezonati si impachetati etans) si-l lasati 15-20 minute la cuptorul preincalzit la 180 grade celsius.
4)intre timp,va ocupati de sosul bechamel,punind intr-o tigaie mica ca si dimensiuni untul la topit,la foc mic.cind el este lichid,adaugati faina si amestecati bine cu o spatula timp de cca un minut,pentru a obtine un fel de crema.atentie,amestecati mereu,nu trebuie sa-si schimbe culoarea,asta inseamna ca s-a ars.apoi incepeti sa adaugati laptele,sub amestecare continua (cu un tel-para,pentru a evita formarea de cocoloase),pina cind il terminati.asta dureaza in jur de 3-5 minute.cind sosul capata consistenta dorita(daca e prea gros,mai puteti adauga putin lapte),asezonati cu sare,piper din risnita,putina nuscoara,coaja rasa de lamiie si citeva picaturi de suc de lamiie,dupa cum va place.cu coaja de lamiie sa nu fiti zgirciti,da un gust excelent per ansamblu. 🙂
5)dupa asezonare luati de pe foc sosul si pregatiti mincarea propriu-zisa,amestecind pastele cu buchetelele de broccoli si somonul taiat/rupt in bucati mai mici.asezonati cu sosul bechamel realizat anterior si decorati cu sferturi de lamiie,lasind astfel la alegerea consumatorului touch-ul final.
nu-mi ramine decit sa va urez pofta buna si o zi frumoasa,enjoy! 🙂

 

1 comment on “Paste cu somon si broccoli /Salmon and broccoli pasta/ Pâtes au saumon et brocolis”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Floating Social Media Icons by Acurax Wordpress Designers
Translate »