Blog Detail

Brinza de duminica – Au bouchon

27 Sep 15
Simona Haliga
, , , , ,
one comments

21117048763_b3a85bce5e_c

nu am mai intilnit brinza asta pina acum ,asa ca de cind am vazut-o zacind in standurile de brinza de la carrefour mi-am zis ca ea e urmatoarea la prezentare.este o brinza de tipul pasta moale,cremoasa,cu crusta de mucegai alb,fabricata si afinata in regiunea perigord pourpre .pourpre,adica violet,dupa  culoarea de toamna a viilor din bergerac,nascatoarele celebrului vin omonim.

este obtinuta din lapte crud de vaca,in comuna  saint antoine de breuilh,din departamentul bergerac si inglobeaza in ea traditia viticola din zona,prin amplasarea unui dop pentru sticla de vin in mijlocul ei,fapt ce va  duce la o raspindire uniforma a aromelor lactice si va oferi un alt gust in functie de perioada de afinare. obtinerea brinzei de fata  urmeaza traditionalul drum al colectarii laptelui,coagularii lui cu fermenti specifici,punere in forme,scurgerii ,afinarii.poate fi consumata dupa 10 zile de afinare ,cind are un gust intens,dupa 25 ,cind gustul va fi echilibrat sau dupa 40 ,cind gustul va deveni subtil acidulat.se poate consuma la desert,pe platoul de brinzeturi ,in compania unui vin de bergerac de care va place sau la fel de bine in sandvisuri reci sau calde,in unele sosuri care insotesc carne sau fructe de mare.

21738129475_90f8633894_c

si cu aceasta incheiem si episodul din aceasta duminica,nu inainte de a va ura o zi frumoasa ,cu soare ,plimbare si oameni dragi,à la prochaine! 🙂

1 Comment

  1. Badarau Andreea April 20, 2017 at 9:59 am Reply

    Foarte buna

Leave A Comment

Social Media Widget Powered by Acurax Web Development Company
Translate »