Blog Detail

Midii in sos de bere ,reteta mexicana

23 Aug 15
Simona Haliga
, , , , , ,
No Comments

19183091421_d355211268_c

postul asta zace saracul in drafturi de dinaintea vacantei mele din iulie si se voia publicat in timpul derularii lunii mexicane gazduite de catre laura  in cadrul proiectului initiat de catre savori urbane,the food connection .trecu si luna iulie,proiectul a gazduit intre timp retete poloneze,dar eu inca nu am intrat pe fagasul normal al lucrurilor inca,e soare,locuiesc linga mare,e inca vacanta,vad numai nisip,umbrelute,barci,lume multa si bine dispusa.insa azi,dupa furtuna ce ne-a vizitat asta-noapte ,in zgomotul de fond al picaturilor de ploaie si al valurilor oceanului ,la adapostul unei cafele fierbinti si al linistii din casa mi-am facut curaj sa imi fac temele si iata midiile mele cu bere in stil mexican.tot cu bere erau si cele suedeze ,dar au alt spirit,diferit,nordic . 🙂  iata si derularea retetei:

ingrediente pentru 4 persoane: 1,5 kg de midii,200 ml de bere blonda ,5 catei de usturoi,2 cepe mici,tocate,3 rosii medii ,tocate,1 ardei iute verde (jalapeno sau serrano),tocat, dupa ce i-am indepartat semintele,un buchet de coriandru proaspat,tocat si el.

18991875010_a70a4995a7_c

curatati midiile de “barbi” si alte impuritati,sub un jet de apa rece,aruncindu-le  pe cele sparte sau care sint deschise (si care  nu se inchid daca le atingeti).intr-o oala incapatoare turnati berea,adaugati ceapa,usturoiul,usturoiul,rosiile,toate  tocate si aduceti la fierbere.in acest moment adaugati midiile si reducind focul la mediu ,le lasati acolo 10 minute ,pina cind toate sint deschise.aruncati pe cele care au ramas inchise si repartizati in farfurii pe cele bune,decorindu-le cu coriandrul verde tocat.serviti cald,in compania unor cartofi prajiti si a unei beri reci,pofta buna,enjoy!

 

Leave A Comment

Animated Social Media Icons by Acurax Responsive Web Designing Company
Translate »