Blog Detail

Brinza de duminica -Tentation

30 Aug 15
Simona Haliga
, , , , ,
one comments

21001577565_6be1b63c60_z

 

acum exact un an brinza aceasta,in varianta cu lapte de capra, era  centrul unui adevarat scandal,un intreg lot fiind retras de la vinzare datorita contaminarii cu escherichia coli,fabricantul etoile du vercors fiind la al doilea eveniment de aceste gen.asta nu m-a impiedicat sa o degust anul acesta,in varianta ei din lapte de vaca,insa.:)20378944274_9f87d7f37f_z

este o brinza de fabricatie industriala,nota “double creme” de pe eticheta indicind faptul ca produsul are un minimum de 60% grasime,dar nu depaseste 75%.se obtine pornind de la lapte crud,care este coagulat ,apoi masa coagulata este pusa cu polonicul in forme la scurs (moulé à la louche) ,aceasta brinza avind nevoie de un minimum de cinci zile de afinare,dupa care este pusa in vinzare.eu am mai afinat-o vreo doua saptamini in frigiderul personal,pe raftul de jos,unde tin si jambonul uscat si gustul a evoluat considerabil,iar consistenta a devenit si mai cremoasa.

se poate servi pe platoul de brinzeturi,la desert,fiind o brinza moale,cu crusta fina ,alba de mucegai sau o putem folosi la gatit,pregatind din ea antreuri ,cum ar fi tartine cu brinza,rucola,miere,nuci dar si in feluri principale,cum ar fi tarte sarate cu brinza si legume,gratinuri.

si acum va spun noapte buna si o saptamina usoara si frumoasa,mai e doar o zi  si septembrie isi face aparitia,va urez sa fie  cu soare si temperaturi prietenoase! à la prochaine! 🙂

1 Comment

  1. Petras September 9, 2015 at 5:50 pm Reply

    Arata bine si parca as incerca-o si eu.

Leave A Comment

Social Media Icons Powered by Acurax Web Design Company
Translate »