Blog Detail

Midii in sos de bere cu marar

04 May 15
Simona Haliga
, , , , , ,
3 comments

17149854617_b60cfed516_c

food connection  si o noua postare in spirit suedez pentru asta seara,reamintesc ca proiectul demarat de savori urbane este gazduit luna aceasta de teo’s kitchen ,retetele nord-europene si baltice gasindu-si aici popasul.de data aceasta va prezint midii ,asa cum se gatesc ele in vestul suediei,mararul omniprezent  in aceasta bucatarie fiind imboldul in realizarea acestei retete.in franta ,pe coasta de vest de la atlantic nu prea se utilizeaza mararul,ca urmare, mare suferinta pe mine ca nu-l gasesc la orice pas (desi el creste salbatic in multe locuri). si nici cel cultivat in gradina nu a rezistat mai mult de o vara,spuneti-mi voi de ce ,ca eu nu am gasit cauza. 🙂 insa minunea minunilor  s-a infaptuit prin intermediul reciclarii si a domnului  care are grija de cladirea in care locuim,care  a cultivat in curte mai multe ierburi ,folosindu-se de compostul pe care noi il producem prin depozitarea in 2 compostoare a resturilor menajere vegetale .ierburile obtinute (salvie,cimbru,cepsoara,marar,patrunjel,melisa,etc) sint pentru folosinta locatarilor,iar mararul,domnule,mararul este o tufa imensa si mirositoare ,drept care m-am servit cu incredere din ea ,dupa cum urmeaza. 🙂

ingrediente pentru trei persoane:

1kg de midii,

1 legatura de ceapa verde,

3 linguri de ulei de struguri,presat la rece,

300 ml de bere, grannen daca aveti,

50 gr smintina dulce de gatit,

1 buchet de marar,

sare,piper.

incalziti uleiul intr-o oala incapatoate si in el adaugati partile albe ale cepelor,tocate,gatindu-le pina se inmoaie.adaugati berea si scoicile si puneti capacul oalei,lasind asa ,la foc mediu,cca 5 minute,timp in care scoicile se vor deschide.scoateti scoicile din oala,aruncindu-le pe ale nedeschise .rezervati-le la cald pe cele bune.in sosul ramas adaugati smintina,omogenizati  si lasati sa scada sosul vreo cinci minute in oala fara capac.asezonati sosul cu piper,adaugati in  el scoicile tinute la cald,decorati cu cozile de ceapa tocate si marar si serviti cald,cu bagheta proaspata.mmmmm… enjoy! 🙂

3 Comments

  1. Oana Igretiu May 4, 2015 at 7:46 pm Reply

    ce finete! sunt convinsa ca sunt grozave midiile cu bere. must try!

  2. Simona Haliga May 4, 2015 at 7:55 pm Reply

    multumesc ,Oana,trebuie incercate musai,sosul e parfumat cu miros de mare si marar. 🙂

  3. Midii in sos de bere ,reteta mexicana | Alison's Trials August 23, 2015 at 10:09 am Reply

    […] facut curaj sa imi fac temele si iata midiile mele cu bere in stil mexican.tot cu bere erau si cele suedeze ,dar au alt spirit,diferit,nordic .  iata si derularea […]

Leave A Comment

Social Media Widget Powered by Acurax Web Development Company
Translate »