16857031004_82971af8f3_zastazi e rindul  unei  brinze de capra la prezentare.una  care provine din aceeasi regiune ca si mica  rocamadour,dar afinata sub forma unor cilindri mici ( dopuri,in traducere),cu crusta fina de mucegai alb,obtinuta industrial si comercializata de lidl in gama sa  deluxe.se obtine din lapte capra pasteurizat, fiecare cilindru avind o greutate de 30 grame si continind un procent de 24% grasimi.afinarea se face in beciuri cu umiditate crescuta,controlata automat si dureaza intre cinci zile(minimum) si cincisprezece.

gustul este usor lactic si cu accente de alune de padure,fiind optim in perioada aprilie-noiembrie,cind se poate pasuna  si profita de flora din zona,dominata de arbusti ca porumbarul  si de  ienupar ,flora care influenteaza definitiv gustul laptelui si implicit al brinzei obtinute.

servim aceasta brinza fina pe platoul cu brinzeturi ,la sfirsitul mesei ,insotita de o  piine rustica cu maia  si fructe rosii sau smochine,in compania unui vin alb cum ar fi bergerac, montravel, coteaux-de-l’ardèche, côtes-du-roussillon, côtes-du-luberon, côtes-du-ventoux , côtes-du-rhône sau chiar un vin rosu fructat ca marcillac sau cahors.

o duminica frumoasa ,à la prochaine!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Customized Social Media Icons from Acurax Digital Marketing Agency
Translate »