Brinza de duminica-Margalet

PicMonkey Collage

continuam periplul nostru duminical in tara brinzei ,nu inainte de a ura PASTE FERICIT! crestinilor ce il serbeaza azi,cit si un LA MULTI ANI! celor ce isi serbeaza azi onomastica.

azi avem in obiectiv o brinza de oaie,produsa in departamentul aveyron din franta ,o  brinza industriala,obtinuta din lapte pasteurizat.este cremoasa,moale,cu crusta de mucegai alb,natural,asemanatoare camembertului.gustul sau e plin de caracter,intens lactic,cu accente de ciuperci de padure ,insa fin si delicat in acelasi timp.

producatorul este papillon ,o societate producatoare de brinza fondata in 1906 de catre paul alric,care produce in general doar brinza roquefort de inalta calitate.de exemplu,marca papillon produce brinza roquefort bio incepind din 1976.pe linga celebra brinza si-au facut loc inca patru specialitati locale,dintre care v-am mai prezentat una singura,perail.

margalet se poate consuma traditional ,ca  desert, facind cinste unui platou de brinzeturi,alaturi de piine de secara,unt,nuci si struguri albi sau putem face cu ea pizza,bruschetti,umpluturi pentru clatite sarate,de exemplu.ii asociem un vin alb sec din regiunea din care provine,languedoc-roussillon,cum ar fi clairette du  languedoc-adissan, Faugères blanc, Corbières blanc, Languedoc La Clape blanc sau  un Saint-Chinian blanc.

va salut si va dau intilnire duminica viitoare,tot aici ,la dictionar,sa ne auzim cu bine ! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *