16579926441_9b4ae1ee18_c

iata si un post extrem de  scurt si de matinal,conceput ieri seara,cu ochi’n gura,cum s-ar spune. 🙂 daca vedeti prea multe greseli atrageti-mi atentia ,fara sa pregetati.postul desemneaza si o premiera ,postez din trenul care ma duce la slujba si tot aici am  conceput si textul introductiv,traiasca trenurile regionale franceze,calme,linistite ,aproape goale la ora asta . ma rog,nu prea exceleaza la capitolul inspiratie,dar poate ca nu tine de ele.:)

ingrediente pentru 3 persoane:

-300 gr paste penne,

-6 fileuri de ansoa,

-1/2 lingurita fulgi de ardei iute,

-6 catei de usturoi,

-2-3 linguri de ulei de masline,

– 50 gr de parmezan ras,

-sare,piper,dupa gust,

– cca 30 gr de trufa neagra de perigord,proaspat rasa sub forma de lamele.

se incalzeste uleiul intr -o tigaie antiaderenta si in el se gateste la foc mic usturoiul tocat marunt si fulgii de ardei iute,invirtind in ele sporadic,pina cind usturoiul capata o tenta galbuie.in acest moment adaugam fileurile de ansoa tocate si le lasam cca un minut-doua,amestecind din cind in cind.intre timp puneti apa la fiert intr -un vas incapator.adaugati sare,tinind cont si de sare a continuta de fileurile de ansoa si de parmezanul ce il vom adauga ulterior.cind apa fierbe dati drumul pastelor in recipient si lasati-le sa fiarba ,respectind intervalul de timp inscris pe ambalajul lor,pina cind sint al dente.apoi le scurgeti,pastrind doua linguri din lichidul de  fierbere.adaugati in tigaia antiadeziva pastele si cele doua linguri de lichid ,risniti peste ele piper si lasati-le sa se imprieteneasca ,pe foc domol,doua-trei minute.repartizati-le in farfurii si decorati cu lamele de trufa neagra si parmezan ras,pofta buna! 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Floating Social Media Icons by Acurax Wordpress Designers
Translate »