16559292795_f8c4bb05b1_z

dupa omleta cu trufe negre de perigord,azi va intimpin cu o reteta de paste,cea ma simpla posibila.doar trei ingrediente (de buna calitate)amestecate si un deliciu gastronomic va fi la indemina voastra.

ingrediente pt.3 persoane:

500 gr tagliatelle proaspete,
60 gr de unt AOP (denumire de origine protejata),
o trufa neagra de perigord ,taiata in lamele cu cutitul sau curatitorul de legume

totul decurge foarte rapid, fiti gata de atac ! 🙂 incepem prin a fierbe pastele  in apa cu sare timp de trei minute,intr-un vas incapator.apoi se scurg de apa si se amesteca cu untul taiat cuburi mici .se decoreaza cu lamelele de trufa si servesc imediat.

untul folosit de mine aici  este unul din cele doua tipuri de unt din franta care au primit titulatura AOP.unul este cel de isigny,ce a obtinut aceasta titulatura ,in 1986 ,iar celalalt este untul de charentes-poitou,un unt AOP din 1979 ,obtinut in noua laptarii din aceasta regiune si care e incriminat 🙂 in reteta de fata.o scurta descriere a obtinerii lui urmariti in continuarea retetei.
laptele colectat este refrigerat,apoi centrifugat in maximum 48  de ore de la colectare,pentru obtinerea smintinii.aceasta este insamintata apoi cu fermenti lactici si lasata la maturare biologica 15 ore.apoi se trece la obtinerea propriu-zisa a untului,printr-o metoda ancestrala,cea a baterii smintinii in putineie ,de data aceasta insa industriale.dupa obtinerea boabelor de unt,acestea sint spalate de aciditatea restanta si malaxate pentru a fi se obtine o pasta fina si omogena.gata si povestea unui unt AOP,pastele s-au bucurat la dublu,de aroma lui si a trufelor,simplitate si savoare laolalta adunate,sa aveti un week end frumos si gustos,la buna vedere! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Floating Social Media Icons by Acurax Wordpress Designers
Translate »