Blog Detail

Coroana regilor cu crema de ciocolata/Galettes des rois au chocolat/Chocolate king cake

31 Jan 15
Simona Haliga
, ,
No Comments

16131429097_39ec71eb4e_zgaleta numarul 2 a lunii ianuarie va sta in fata ,e  si ultima, promit ,caci ,doamne,nimic nu  se aduna mai repede in asta lume decit caloriile astea inselatoare.se  isca intr-un colt de bucatarie , pe nesimtite,cu pasiune chiar ,apoi in nemernicia lor sublima te ademenesc cu texturi si mirosuri si gusturi fel de fel de nu te mai incap hainele de dinainte de craciun!am zis de mine,de voi o fi mai bine,sper din inima. 🙂

reteta este foarte simpla,daca urmariti sau ati facut  galeta in varianta cu crema de migdale simpla,va va fi deja familiar totul si extrem de  abordabil.

ingrediente:

2 foi de aluat foietaj,in forma de cerc,
2 oua pentru crema + 1 galbenus si o lingura de lapte, pentru decor,
125 grame de unt,
100 grame zahar,
125 grame pudra de migdale,
125 grame ciocolata neagra,
1 lingura de rom,
1 lingurita extract de migdale amare.

topiti ciocolata cu untul la foc f.mic si lasati-o la racit.apoi bateti ouale cu zaharul  cit sa prinda consistenta ,sa se aereze si prinda putin volum,dupa care adaugati in acest preparat amestecul unt-ciocolata racit, pudra de migdale ,romul si extractul de migdale amare.in tava aragazului derulati prima foaie de aluat si pe ea etalati crema de frangipane cu ciocolata,peste care centrati cea de -a doua foaie,pe care o sudati bine de prima, cu degetele,prin apasare.cu virful cutitului ii puteti face un desen la alegere,dupa care trebuie sa o badijonati cu galbenusul ramas,amestecat in prealabil cu o lingura de lapte.se coace la 180 grade celsius,cuptor preincalzit,intre 35 si 40 de minute.pentru un luciu deosebit,la sfirsit o puteti badijona cu o solutie de apa cu zahar si lasa in cuptor inca 2 sau 3 minute.enjoy si un week -end pe cinste va doresc! 🙂

15694878694_89f0bdcdfe_z

Leave A Comment

Customized Social Media Icons from Acurax Digital Marketing Agency
Translate »