Brinza de duminica -Le Paillé


IMG_20140817_181951
azi iese in luminile de seara ale rampei o delicioasa brinza moale cu crusta de mucegai alb,le Paillé.un episod f. scurt,prea multe nu sint de spus despre o brinza de fabricatie industriala,din pacate.are un procent de grasime de 30% ,o greutate de 185 grame,un diametru de 7.5 cm si o inaltime de 4,5 cm.este produsa de casa boursault(ce apartine acum companiei unilever),inca din 1951,la baza procesului de fabricatie fiind laptele de vaca pasteurizat,la care se adauga smintina,sare ,fermenti lactici.

daca e sa o insotim la degustare de un vin,e sigur ca unul rosu se potriveste,unul din ele fiind Nuits-Saint-Georges premier cru rouge.
o putem degusta ca atare sau in diverse retete,cum ar fi  de exemplu,gratinata cu legume la cuptor,cu oua in oeufs cocotte sau chiar in patiserie ,in foietaje sarate.
10285116_4682332033471_8626184495567304766_o
va urez o noua saptamina buna ,linistita si ne-ploioasa,sa ne auzim cu bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *