Chefal rosu/rouget à la niçoise

 

 photo fffe5116-bc26-41ba-a95a-07c4e1399214_zps3b9e0ea6.jpg

gata cu vacanta asta de doua luni pe blog(am muncit pe brinci ,sa stiti,nu a fost vacanta for real 🙂 ) ,m-am hotarit azi sa va prezint  una din”cele mai bune retete ale pescarului”,o carte scrisa de paul bocuse si aparuta in franta in cadrul unei serii populare,cu multe retete regionale si traditionale frantuzesti,serie ce cuprinde aproape 40 de volume.retetele sint usoare ca executie,ingredientele reprezentind cheia ,dar si imboldul de a le da curs.mici istorioare si acuarele insotesc fiecare reteta,intr-o prezentare grafica  clara,simpla si simpatica totodata.

ingrediente pentru 4 persoane:

4 chefali rosii frumosi( chefalul rosu fiind un peste de talie mica),facuti fileuri,

4 fileuri de ansoa,tocate,

1 catel de usturoi,tocat,

1ceapa medie,tocata marunt,

4 rosii mari,coapte,taiate in cuburi mici,

1/2 de lamiie,

1 buchet mic de patrunjel,tocat,

1 lingura mare de capere,clatite cu apa rece si scurse,

3 linguri de ulei de masline,

piper,dupa gust.

curatati pestele si filetati-l,spalati-l riguros.intr-o tigaie antiaderenta incingeti uleiul de masline si in el inmuiati la foc mic ceapa ,anchoa si usturoiul,fara sa le lasati sa prinda culoare.adaugati rosiile tocate,piperul si lasati totul la foc mic inca cca 20-30 minute amestecind din cind in cind.asezati apoi cu atentie fileurile de chefal peste sosul obtinut si stropiti-le cu suc de lamiie,lasindu-le sa se gateasca tot la foc mic ,5-6 minute,fara sa le intoarceti.la sfirsit adaugati caperele si patrunjelul tocat si luati tigaia de pe foc.

serviti cald si lasati-va purtati de miresmele culinare ale  sudului frantei,enjoy! 🙂

3 comments on “Chefal rosu/rouget à la niçoise”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Animated Social Media Icons by Acurax Responsive Web Designing Company
Translate »