Brinza de duminica – Bresse Bleu

PicMonkey Collage

 

provenind din tarile bresse,regiunea rhones -alpes,franta ,aceasta brinza are particularitatea de a avea o crusta de mucegai alb si un interior  dulce,aromat si cremos ,de culoare ivoire ,presarat cu mucegai albastru,acesta din urma fiind rezultatul insamintarii cu penicillium roqueforti ,aceeasi ciuperca folosita si in cazul bleu d’auvergne sau bleu de causes.

este o brinza de fabricatie industriala,obtinuta din lapte de vaca pasteurizat, proprietatea grupului agroindustrial bongrain,iar fabricatia ei a inceput in 1952.colecta de lapte se face in imprejurimile atelierelor de productie,pe o raza de 30 km.are un continut de lipide de 31% si se prezinta sub forma de cilindri de 350, 250 ,200  si 150 grame.o putem gasi si in forma light,cu un procent de 15 % grasime.

cum degustam bresse bleu?simplu,la sfirsitul mesei,acompaniata de vinuri albe dulci ca rivesaltes sau montbazillac sau in diverse preparate culinare,cum ar fi salate,tarte sarate,checuri sarate ,cu paste,cu cartofi la cuptor,cu peste  en papillote sau chiar intr-un hamburger la care ii vom da astfel un touch frantuzesc .

iata ca sintem gata si cu episodul de azi,ceva  mai scurt,magia brinzeturilor industriale e ceva mai estompata,dar bresse bleu este o brinza minunata ,care merita atentia voastra cind o intilniti.de fapt va va “chema” la ea ,e imposibil sa nu remarcati ambalajul de un albastru fascinant si designul rafinat. duminica placuta,numai bine!

2 thoughts on “Brinza de duminica – Bresse Bleu

  1. Pingback: Brinza de duminica -Rochebaron | Alison's Trials

  2. Pingback: Brinza de duminica-Fol Epi | Alison's Trials

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *