DSC_0802_zpse575c462

 

stiti deja ca iubesc tajinele marocane ,le gasesc a fi pline de originalitate,gust,,culoare,intrigant de  savuroase.drept care va propun sa terminam saptamina cu o tajine clasica ,abordabila ,usoara si deloc mincatoare de timp.sau nervi. 🙂

ingrediente pt.6 persoane:

2 vinete,

1 dovlecel,

2 -3 linguri ulei de masline,

600 gr carne de miel,

2 catei de usturoi,

1 lingurita de pudra de cumin(chimion),

1 lingurita de paprika,

1 lingura de ras-el-hanout,

200 ml  rosii cuburi in conserva,

sare,piper,dupa gust.

spalati vinetele ,dovlecelul si le taiati in cuburi mai mari.puneti uleiul la incalzit intr-o tajina sau cratita mai mare si rumeniti aceste cuburi pe toate partile.le scoateti si le pastrati la cald.in uleiul restant lasati ceapa tocata la inmuiat,la foc mic,pina devine transparenta.adaugati apoi chiftelutele modelate din carnea de miel si le inglobati ,condimentele,usturoiul tocat si strivit sub lama cutitului,conserva de rosii si 200 ml apa.acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba molcom 20 minute.potriviti apoi de sare,piper,dupa gust,adaugati cuburile de vinata si dovlecel,acoperiti iar si lasati inca 20 minute sa fiarba la foc mic.serviti cald,cu lipie,bagheta,paste,cus-cus,pofta buna si un week-end bun ,frumos si voios! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media Icons Powered by Acurax Web Design Company
Translate »