Tarta cu ricotta si dulceata de portocale /Tart with ricotta and orange jam

12088645245_684e1bb5e7_z

ingrediente:

o foaie de aluat sfarimicios ,
2 cutii de ricotta(400 grame),
100 grame zahar pudra + extra pt. pudrat prajitura la final,
2 linguri de maizena(amidon fin de porumb) ,
3 oua,
2 linguri de coaja de portocala rasa (sau confiata  chiar),
200 grame dulceata de portocale.

pentru foaia de  aluat folosim aceeasi reteta a aluatului sfarimicios,nisipos,de la tarta banoffee :
250 grame faina ,amestecate foarte repede cu degetele cu 125 grame unt  rece,  taiat  cuburi mici,pina cind simtiti ca untul e absorbit de faina,apoi adaugati 50 grame de zahar pudra,un galbenus de ou ,30 ml apa foarte rece si un strop de sare fina,inglobati cit de repede totul,formati o bila pe care o acoperiti cu film alimentar si o depozitati in frigider 30 de minute sa se intareasca.abia apoi o puteti scoate si intinde la  marimea formei de copt ce urmeaza sa o folositi.
dupa ce ati tapetat forma cu foaia,intepati-o pe aceasta din urma din loc in loc cu furculita ,apoi o depozitati in frigider cit timp pregatiti restul ingredientelor.
intr-un bol incapator mixati 2-3 minute ricotta cu galbenusurile,zaharul,coaja de portocala si maizena,pina la omogenizare.separat ,bateti albusurile spuma ferma  , pina cind nu mai curge de pe paletele mixerului si sta in vas neclintita ,chiar daca il intoarceti cu fata in jos 🙂 .apoi inglobati masa albusurilor in cea de brinza,usor,cu delicatete,fara a urmari o omogenizare perfecta.scoateti forma tapetata cu aluat din frigider si tapetati baza aluatului cu un strat uniform de dulceata de portocale.deasupra turnati amestecul de brinza cu ou.dati la cuptor pentru 35-40 minute,la 180 grade celsius.daca partea de deasupra se rumeneste prea repede,pentru a impiedica arderea ,puteti pune cu 10-15 minute inainte de final o foaie de hirtie de copt,pentru protectie.scoateti la final din cuptor si lasati la racit,apoi pudrati cu zahar si serviti,pofta buna!

One thought on “Tarta cu ricotta si dulceata de portocale /Tart with ricotta and orange jam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *