JAMBON DE PORC CU STRUGURI,IN SOS DE CIDRU SI MIERE (CIDER HAM IN HONEY SAUCE WITH GRAPES )

in cazul in care aveti prin frigider o bucata de jambon de porc ,din aceea sub forma de roata ,cu osul pastrat la mijloc si vreti o idee pentru a o gati,eu va sprijin cu sugestia de fata,deloc grea si nici paguboasa ca timp.rezultatul va fi unul cel putin satisfacator ,parole!:)
ingrediente:
cca 1 kg de jambon de porc,
1 lingura ulei,
1 lingura de unt,
 piper,dupa gust,
4 linguri sos de soia,
2 linguri de miere,
200 ml cidru ,
500 grame de struguri rose,de masa,cu semintele scoase.
se rumeneste jambonul  in prealabil piperat  in amestec ulei si unt ,la foc potrivit ,cca 5-7 minute pe fiecare parte.
dizolvam mierea in cidru,o amestecam cu sosul de soia si turnam totul peste jambonul rumenit,acoperim cu un capac si il lasam sa fiarba la foc moale o ora. in acest interval,partea de deasupra o mai stropim cu sos din cind in cind.scoatem carnea  si o rezervam la cald.apoi  lasam sosul sa se reduca pe foc inca citeva minute.cind devine lipicios punem si boabele de struguri si le inglobam in el,apoi  le mai lasam 3-4 minute maximum. servim cald,in compania unui banal piure de cartofi sau cu orez basmati.pofta sa aveti!

3 thoughts on “JAMBON DE PORC CU STRUGURI,IN SOS DE CIDRU SI MIERE (CIDER HAM IN HONEY SAUCE WITH GRAPES )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *