PIEPT DE PUI CU SPARANGHEL SI OREZ BASMATI (CHICKEN BREAST WITH ASPARAGUS AND BASMATI RICE)

seria “sparanghel in sezon”  nu s-a terminat, mai avem de treaba cu el, dar iar am intrat intr-o bucla temporara cam strangulata si nu mi-am permis sa mai public cite un episod .:) dat fiind ca azi,prima zi de week-end,am deschis ochii inainte de ora 4 (avantajele vietii de om mai putin tinar sint ca orele de somn necesare se reduc substantial de la o vreme :))  am zis ca e musai sa va intimpin la cafea cu o idee de prinz rapid si gustos.

ingrediente pentru 3 persoane:

3 jumatati de piept de pui,taiate cuburi,
1 buchet de sparanghel verde,cca 500 grame,
1 esalota tocata,
2 catei de usturoi,tocati fin,
2 linguri ulei de masline,
1 lingurita de garam masala,
1 lingura piure de ardei iute,
3 linguri de soia,
piper proaspat risnit dupa gust,
1 lingura maizena(amidon fin de porumb),
150 grame orez basmati.

incepem cu prepararea orezului,e cel mai lung proces.se spala in citeva ape orezul ,5-6,pina cind apa se limpezeste.se pune la fiert cu cantitatea de apa echivalenta in volum(gen o cana orez cu o cana de apa) si aducem la punctul de  fierbere.cind ajungem aici,dam focul la mic si acoperim,lasam sa fiarba 10-11minute.tragem de pe foc vasul  si il mai lasam acoperit  inca 10 minute,dupa care indepartam capacul si  il rascolim cu o furculita sa se separe boabele intre ele.
cit fierbe orezul si sta la absorbtie pregatim restul.taiem virfurile la sparanghel,iar restul de tulpina il taiem rondele .in uleiul incins intr-o tigaie de sotat,cu focul adus la mediu,sotam ceapa,usturoiul si carnea,asezonate cu piper si garam masala ,citeva minute,pina cind carnea isi schimba culoarea si incepe a se rumeni,in acest moment aducem in tigaie si sparanghelul deja pregatit,mai sotam citeva minute ,3-4,dupa care stingem totul cu 3 linguri de sos de soia amestecat cu putina apa (cca 50 ml) si cu piureul de ardei iute.omogenizam,acoperim cu un  capac si cu focul lasat la mic,lasam sa fiarba cca 10-15 minute.ridicam capacul si adaugam amidonul dizolvat in cca 50 ml de apa,omogenizam,rectificam asezonarea cu sare ,daca mai e nevoie dupa  adaosul sosului de soia ,lasam sa se lege sosul si gata,luam vasul de pe foc.
servim cu orezul cald,pofta buna si sa aveti un week-end plin de soare si frumos!enjoy!

6 thoughts on “PIEPT DE PUI CU SPARANGHEL SI OREZ BASMATI (CHICKEN BREAST WITH ASPARAGUS AND BASMATI RICE)

  1. Liana10

    Bun de tot trebuie sa fie! Imi place sparanghelul, am mancat prima data in Italia, dar in Romania e foarte scump si nu-mi permit sa-l cumpar, din pacate.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *