TAGLIATELLE CU SPARANGHEL (TAGLIATELLE WITH ASPARAGUS)

raportez sezon de sparanghel inceput,gatit cu el destul de des,mai rar timp de poze,de postari pe blog nici nu mai zic…stau absenta/ascunsa in spatele tabloului de bord si  nu stiu cu ce sa incep.cind cred ca am gasit subiectul incep sa demarez alte chestiuni stringente .:(( dar pastele astea ,gatite pentru cina de azi am zis ca musai ajung pe blog in aceasta noapte.si cu putina ingaduinta ,se pare ca-mi reuseste !:)

ingrediente pentru 3 persoane:
300 gr tagliatelle proaspete,
1 buchet de sparanghel verde,
2 linguri ulei de masline,
100 grame smintina groasa,
parmezan ras,doua-trei linguri + extra pentru decorul final,
2 catei de usturoi,
1 esalota ,
sare,piper.

puneti la fiert apa intr-o oala incapatoare ,cu sare.cind clocoteste dati drumul pastelor si le fierbeti dupa indicatiile de pe pachet.la final le scurgeti de apa .
taiati sparanghelul in segmente(dupa ce l-ati curatat de partea lemnoasa,desigur!) de cca 3cm si rezervati virfurile ,care-s mai fragede si se gatesc mai repede.sotati-l in cele doua linguri de ulei de masline cca 5-7  minute,la foc mediu.dupa care adaugati esalota tocata,usturoiul feliat fin ,virfurile rezervate ,asezonati cu sare,piper si mai sotati cca 3 minute.intre timp,diluati smintina cu putina apa si o turnati peste sparanghel.apoi adaugati si doua -trei linguri de parmezan ras,amestecati totul bine,cu delicatete si lasati sa ajunga la punctul de fierbere , sa se intrepatrunda texturile si aromele.apoi aduceti in tigaie si pastele scurse,le omogenizati si le lasati sa se “imprieteneasca ” doua-trei minute.si gata.:) depozitati-le in farfurii,cu citeva aschii de parmezan deasupra si serviti cald,noua ne-au fost “dragi” pastele astea,de-ar mai fi fost!
enjoy!

2 thoughts on “TAGLIATELLE CU SPARANGHEL (TAGLIATELLE WITH ASPARAGUS)

  1. Anonymous

    O idee excelenta.
    Aceasta leguma am introdus-o de curand in meniul fiului meu de 16 ani.
    Chiar aveam nevoie de o noua reteta.Recunosc ca nu prea stiu ce condimente i se potrivesc sau ce combinatii cu alte legume.
    Multuimesc pt reteta.
    Liliana

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *