PUI LA CUPTOR CU CARTOFI NOI (ROASTED CHICKEN WITH NEW POTATOES)

nu stiu daca am citit undeva asta sau e unul din “panseurile” mele culinare de astazi 🙂 ,dar  puiul la cuptor e ca si little black dress,mereu acel ceva la care putem reveni,in actualitate,niciodata demodat,scotindu-ne  repede din impas in fel de fel de situatii :de la banala lipsa de chef de gatit  la lipsa de inspiratie sau cind asteptam musafiri la masa.asezat  pe un platou ,insotit de garnitura potrivita ,de o salata  si un pahar de vin ,el va acapara atentia celor prezenti la masa,devenind vedeta instant.

ingrediente:
1 pui de 1,5 kg
1 kg cartofi noi,
1 lamiie,
1 buchet de usturoi verde,cu tot cu bulbi,
1 buchet de patrunjel,
4-5 linguri de ulei de masline,
sare,piper,boia dulce.

puiul spalat si uscat prin tamponare cu servetele de hirtie,il presaram cu sare ,piper,boia dulce,turnam ulei in fir subtire peste el,pe care il repartizam egal ,peste tot,cu mina.taiem lamiia in 4 si o plasam in cavitatea sa  interna ,apoi legam picioarele cu ata de bucatarie.il dam la cuptorul preincalzit la 220 grade cca o ora,pina se rumeneste frumos.
intre timp punem cartofii(spalati) la fiert in apa cu sare.ii lasam acolo numai 10 minute ,apoi ii scoatem si-i plasam in tava cu puiul,lasindu-i acolo,inca 20 minute(10 pe o parte si 10 pe cealalalta).
ramine sa preparam usturoiul,un fel de mujdei de usturoi verde sau” pesto” in stil romanesc:eu am taiat tot buchetul in bucati de cca 1cm si le-am plasat in robot,cu tot cu buchetul de patrunjel tocat grosier,cu putina sare si ulei.dupa ce a devenit o pasta omogena am adaugat si niste apa,gradual,pentru a da o consistenta mai aerata acestui pesto original,cu care am garnisit atit cartofii cit si carnea ,la masa ,si  care s-a dovedit a fi “sarea si piperul” prinzului nostru de azi cu aroma lui  placuta,diafana,de usturoi de primavara.
pofta buna,enjoy!:)

9 thoughts on “PUI LA CUPTOR CU CARTOFI NOI (ROASTED CHICKEN WITH NEW POTATOES)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *