PASTE CU CREVETI SI MAZARE (PASTA SHRIMP AND PEAS)

hmmm…cum sa zic,nu sintem fani paste,unii din noi chiar deloc!:)ne convertim usor,usor,pentru asta trebuie sa inventez mereu arome ademenitoare,care mai de care.astea din seara trecuta au corespuns,incintarea a fost declarata si verbal!:) ia sa vedem iute (reteta cu iute,desfasurata tot iute) parcursul retetei de succes a cinei de aseara:

ingrediente pentru 3 persoane:
250 grame de paste fusilli( bio,semicomplete),
300 grame de creveti decorticati(ai mei erau prefierti,i-am decorticat eu,dar le-am pastrat codita),
200 grame mazare congelata,
1 esalota ,tocata marunt,
2 catei de usturoi,tocati ,
2 linguri de smintina 15% grasime,
2 linguri de ulei,
1 lingurita de coriandru,
1 ingurita curcuma(turmeric),
1 lingurita cumin(chimion),
1/4 lingurita fulgi de chili,
2-3 linguri patrunjel verde tocat,
1 lingurita sare mare,pentru fiertul pastelor.

pastele se pun la fiert, in apa cu sare care clocoteste, in acord cu indicatiile de pe ambalaj.la mine a fost 6 minute timpul de fierbere recomandat.le scurgem de apa dupa fierbere si rezervam din lichidul de fierbere cca 100-150 ml.
intr-o tigaie se pun la incins cele doua linguri de ulei,cind acesta atinge temperatura maxima dam focul spre mediu si adaugam  ceapa,usturoiul si condimentele: fulgii de chili,cuminul,coriandrul,curcuma si amestecam cu spatula cca un minut,dupa care adaugam crevetii,ii lasam si pe ei sa se perpeleasca 1 minut pe fiece parte,apoi adaugam mazarea si dupa ea  adaugam doua -trei linguri din lichidul de fierbere,amestecind cu atentie din cind in cind.
cind acest lichid e evaporat aducem in tigaie si pastele scurse de apa, adaugam smintina diluata  cu lichidul de fierbere rezervat  si mai lasam pe foc citeva minute,3-4 ,pina cind toate aromele  patrund pastele ,sosul le inglobeaza si mazarea este gatita.la sfirsit adaugam patrunjelul tocat si servim repede,cald.
pofta buna si o duminica de zile mari!enjoy!:)

 

6 thoughts on “PASTE CU CREVETI SI MAZARE (PASTA SHRIMP AND PEAS)

  1. El & Ea

    Doamne… ce timpenie mi-a iesit. Bineinteles ca sunt portii. Voi sterge comentariul ptr. a nu lasa loc de interpretari. Inca odata felicitari ptr. ceea ce faceti.

    Reply
  2. alison

    multumesc si eu inca o data!dar nu era asa grav incit sa fie nevoie de stergerea comentariului,eu am inteles din prima si fara interpretari!:)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *