TARTA RUSTICA CU MORCOV,CAISE USCATE SI COMTE (RUSTIC TART WITH CARROT,DRIED APRICOTS AND COMTE CHEESE)

va scriu din plina primavara-vara,cu pomi in floare,zumzet ,ciripit asiduu:),cu cald,cu soare,cu nisip ,cu valuri,cu flux,cu reflux,cu multe scoici …si-apoi,deasupra tuturor acestea,cu un cer bleu-imaculat si o lumina speciala ,care-mi hraneste sufletul clipa de clipa cu frumos.chiar daca miine ploua(dar nu va!) ,azi a fost perfect si asta conteaza,nu?intru perfectiunea asta efemera a clipei prezente adaug si “bunul” avut pe masa si ne-a delectat si el “inauntrurile” intr-un alt fel(primar ,sa zicem,nu mai mult!:))..o tarta dulce-sarata cu o compozitie surpriza,gasita in viltoarea internetului si adaptata posibilitatilor casei.

ingrediente:

1 foaie aluat brisee,
2 morcovi medii ,rasi pe razatoare,
1 ceapa medie,rasa  ,
2 linguri ulei de rapita extravirgin,
100 grame de smintina groasa,
200 grame brinza comte,
sare,piper,dupa gust.
pentru decor,cca 8 caise uscate si 2-3 felii de jambon de bayonne.

ca de obicei,reteta este foarte simpla si nu necesita tehnici speciale sau timp mult.per primam amestecam morcovii rasi cu ceapa ,uleiul si asezonam amestecul cu sare si piper.etalam aluatul pe hirtie de copt si in centrul sau depozitam smintina,pe care o repartizam concentric pina la 4 cm de marginea sa.deasupra presaram brinza comte rasa,iar peste ea amestecul ce contine morcovii.indoim marginile aluatului peste umplutura  dindu-i  aspectul de tarta rustica.
apoi introducem tarta la cuptorul incalzit la 180 grade,intr-o tava,pentru 30 minute,pina cind aluatul este rumen.cind o scoatem,presaram deasupra  feliute de caise uscate si decoram cu jambonul de bayonne.servim ca antreu sau ca dejun chiar,daca ii adaugam o salata!pofta buna,sper sa va placa precum noua!:)

trimit acest post catre Adina,Cat’s kitchen,gazda lunii aprilie a provocarii Dulce Romanie,initiata de Mihaela,De la lume adunate.

2 thoughts on “TARTA RUSTICA CU MORCOV,CAISE USCATE SI COMTE (RUSTIC TART WITH CARROT,DRIED APRICOTS AND COMTE CHEESE)

  1. catkitchen

    Simona , foarte interesanta combinatia tartei si chiar ma bucur enorm ca o sa -si faca mandra aparitia in frumoasa parada !!!
    Multumesc frumos !!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *