SOMON “EN PAPILLOTE” CU FENICUL SI SOS DE LAMIIE (SALMON EN PAPILLOTE WITH FENNEL AND LEMON SAUCE )
nimic mai simplu (si de efect,desigur) de pregatit pentru o masa festiva decit un peste intreg,cu legume si sosul aferent .va inarmati cu :
1 somon intreg,eviscerat,de cca 2 kg,
2-3 feniculi,sectionati pe lung,
2 lamii si 2 lime,facute rondele,
sare,piper.
pentru sosul de deasupra:
200 grame de smintina groasa,2 lingurite mustar de dijon,sucul unei lamii mici ,un buchet mic de patrunjel ,tocat,sare ,piper.
sarati si piperati pestele,apoi garnisiti-l la interior cu felii de lamie si lime,iar la exterior cu felii de fenicul si feliile de citrice ramase.impachetati-l etans in hirtie de copt si dati-l la cuptorul preincalzit la 190 grade ,cca doua ore .
scoateti pestele din cuptor si intre timp pregatiti sosul de smintina .se amesteca toate ingredientele mentionate mai sus intr-un vas pina la omogenizare si se lasa sa fiarba 5 minute,la foc mic ,din momentul atingerii punctului de fierbere .din cind in cind ,mai amestecam in el.
desfacem papiota si jupuim pielea somonului cu atentie(ma refer strict la partea de deasupra).pe portiunea relevata dupa jupuire turnam sosul preparat ,garnisim cu citeva frunze verzi de patrunjel si ne grabim sa aducem somonul cald la masa!:)enjoy si o duminica insorita ,dragii mei cititori!
Ador somonul! O reteta simpla dar minunat rezultatul!
specialitatea mea ‘pestele’ il ador, as manca si in somn daca as putea 🙂 salivez la ce ai gatit!