SCOICI SAINT JACQUES PE SUPORT DE PRAZ CU SOTE DE MAR (SCALLOPS WITH LEEKS AND APPLES)

azi e rindul unei  retete preparate tocmai la revelionul 2011-2012 ,pe care am tot aminat sa o public din varii motive(toate neintemeiate,desigur),azi mi-a sarit in ochi si am zis ca fiind prima duminica de martisor merita sarbatorita cumva,altcumva…reteta am gasit-o in pliantul cu retete  lidl ( o colectie speciala pentru revelion ) anul trecut si apartine unui chef al carui nume l-am uitat,pliantul nu l-am pastrat,asa ca…ii multumesc,am avut un antreu cald deosebit ca aspect si gust.
nu am sa va dau cantitati,ele se adapteaza foarte usor numarului de persoane ,ci doar tehnici,toate foarte usor de executat.

ingrediente:scoici saint jacques scoase din cochilie,praz,mere verzi,suc de lamiie,unt.

intr-o oala cu apa si  sare  ,care clocoteste, oparim pentru 3 minute partea verde a prazului.apoi o scoatem si taiem bucati de cca 2-3cm,pe care le sectionam in doua pe lunigime si apoi le sotam cca 30 secunde in unt.scocile le sotam tot in unt,intr-o alta tigaie,un minut pe o parte si mai putin de un  minut pe cealalta,timp in care le asezonam cu sare si piper.in a treia tigaie(observati,cam multe vase de spalat si mult unt,mda,asa-s francezii gatesc cu unt preponderent 🙂 ) sotam merele verzi,la care in prealabil le-am indepartat coaja si pe care le-am taiat cuburi extrem de mici,de 2-3 mm,adaugindu-le si suc de lamiie in timpul sotarii.

platoul este usor de montat,desfacem prazul  si-l folosim drept suport pentru scoici,separat asezam sote-ul de mere,pe care-l ornam dupa inspiratie,eu am avut lastari de salata verde si piper roz.servim cald ,pofta buna si o PRIMAVARA FRUMOASA!

7 thoughts on “SCOICI SAINT JACQUES PE SUPORT DE PRAZ CU SOTE DE MAR (SCALLOPS WITH LEEKS AND APPLES)

  1. Anonymous

    Hello there! I coulԁ have sworn I've visited this web site before but after looking at some of the posts I realized it'ѕ new to me.
    Νonethelеsѕ, І'm certainly delighted I found it and I'll be boοkmaгkіng it and chеcκing back often!

    Here is mу web ѕіtе: pirebi.com

    Reply
  2. Kathleen Ricci @Online PhD in Education

    Mouth-watery buttered scallops. This is so delicious. You have made the right choice for welcoming the New Year. Menu chosen is so special. I am so grateful that you provided the recipe for this delightful menu that you share with your followers. Your menu here are so special and I loved visiting and reading them.

    http://

    Reply
  3. Pingback: Scoici Saint Jaques cu morcovi în două feluri - KissTheCook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *