SAGANAKI CU CREVETI (SHRIMP SAGANAKI)

saganaki est un mic vas cu minere,din ceramica sau inox, in  care  grecii prepara la cuptor adevarate delicii .mincarea este servita la masa din acelasi vas.
in epoca comunista,la restaurantul select din iasi,se servea pizza din exact aceleasi vase,din inox.imi amintesc exact gustul acelei pizza,care nu avea nimic,dar absolut nimic din gustul unei pizza veritabile,dar era acel ceva-altceva pentru acele timpuri gri-cenusii ,in care totul parea sa fie de o uniformitate stranie si in care pina si un nume care suna a “vest” aducea interes nemarginit,mai ales tinerei generatii.
dar sa lasam “nostalgiile” gri si sa ne ocupam de prezentarea retetei!:)

ingrediente pentru 2 persoane:
12 creveti mari,
2 linguri de ulei masline,
1 ceapa medie,
2 catei de usturoi,
200 grame feta,taiata cuburi mici,
400 grame de rosii cuburi,in conserva,
1lingurita de boia dulce,
sare,piper ,dupa gust,
un buchet mic de patrunjel verde,tocat.

intr-o tigaie incingem cele doua linguri de ulei si in ele, la foc mediu,inmuiem ceapa si usturoiul,tocate fin si asezonate cu sare ,piper,boia,pina se inmoaie.moment cind adaugam rosiile din conserva si lasam la foc mic pina cind sosul se ingroasa.
intr-un vas ceramic sau de inox(eu nu am saganaki,am folosit o forma de tarta,ceramica) plasam crevetii si peste ei turnam sosul de rosii,iar printre ei punem cuburile de feta.dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute.scoatem din cuptor si presaram deasupra patrunjel tocat,apoi servim fierbinte,noi am facut-o cu niste bagheta crocanta cu care ne-am facut de cap prin sosul respectiv.
pofta buna si o noua saptamina la fel!:)

2 thoughts on “SAGANAKI CU CREVETI (SHRIMP SAGANAKI)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *