PUI LA CUPTOR CU BULGUR CONDIMENTAT (ROASTED CHICKEN WITH SPICY BULGUR)

facil si la indemina oricarui incepator intr-ale bucatariei,felul propus azi e usor,aromat,plin de culoare si potrivit pentru a masa de duminica in familie.eu l-as propune pt.un prinz ,fiind foarte consistent ,voi veti hotari insa pentru ce moment al zilei va convine mai mult,caci da,daca aveti musafiri,merge si la o cina,insotit de un vin bun rosu sau chiar alb,de ce nu?caci da,vinul il putem acorda si dupa starea de spirit ,de gust,am inteles ca asta e “trend”-ul actual!:)

ingrediente :
un pui,cca 1,5 kg,
200 grame de bulgur,
2 cepe mici,
3-4 catei de usturoi,
2 cm de ghimbir proaspat,
1 lingurita de turmeric,
1 lingurita seminte de coriandru,
1 lingura mare de stafide,
cca 15 caise deshidratate,
2 linguri ulei de masline,
1lingura de unt,
1 lingura de cimbru uscat,
piper,sare,dupa gust.

puiul se freaca cu unt,se asezoneaza cu cimbru ,sare,piper si se da la cuptor,180 grade,pina cind e bine rumenit,cca 1,5 ore,avind grija sa il intoarcem la jumatatea intervalului,pentru o rumenire uniforma .din ghimbirul curatat ,coriandru,usturoi,turmeric si un pic de apa facem o pasta ,cu blenderul vertical.
intr-o tigaie ,pe aragaz,inmuiem ceapa tocata  in cele doua linguri de ulei de masline,adaugam si pasta de condimente,o lasam si pe ea cca un minut,adaugam ,caisele,stafidele si apoi cele 200 grame de bulgur,peste care turnam 400 ml apa.uniformizam amestecul si-l lasam sa fiarba ,la foc mic,cca 20 minute.
servim cald,bucati de pui rumenit,insotite de garnitura galbena si aromata,pofta buna!

7 thoughts on “PUI LA CUPTOR CU BULGUR CONDIMENTAT (ROASTED CHICKEN WITH SPICY BULGUR)

  1. PhotoLeoGrapher

    Ufff! Oooo! Wow!
    Ştii ce? Eu zic că ar trebui să pui un mesaj de avertizare: Blog neRECOMANDAT celor care nu au mâncat în ultimele 60 de minute!!! 😉
    Felicitări pentru că reuşeşti să stârneşti mereu apetitul! ( PS: de-abia acum o oră am mâncat şi parcă am poftă de nişte pui condimentat! Asta e! Tre' să mă sacrific… măcar o pulpă!)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *