VERRINES CU SPUMA DE AVOCADO SI SOMON AFUMAT (VERRINES WITH AVOCADO MOUSSE AND SMOKED SALMON)
verrines desemneaza recipiente mici din sticla,cum ar fi pahare,borcane,transparente,umplute cu diverse alimente in straturi si servite ca antreuri(cind sint alcatuite din alimente sarate,de ex.,verrines cu avocado ,somon sau foie gras) sau ca deserturi (verrines cu fructe rosii ,cu ciocolata).populare in toata lumea,ele ne pot infrumuseta mesele,mai ales cele festive ,cum e cea care tocmai a trecut ,de Revelion.
ingrediente pentru 4 persoane:
2 fructe de avocado bine coapte,
4-5 bucati de somon afumat,cca 200 grame per total,
100 grame de smintina groasa,
sucul unei lime,
1 buchet mic de marar,
sare,piper,dupa gust.
se taie in doua ,longitudinal ,fructul de avocado si se scoate simburele,iar cu o lingura se scobeste miezul,care apoi se mixeaza cu smintina intr-un bol pina la omogenizare.inglobam in masa cremoasa si buchetelul de marar tocat ,asezonam cu sare si piper si mai mixam citeva secunde tot amestecul.
depozitam in pahare mici,in straturi alternative,spuma de avocado si somonul maruntit cu cutitul sau puteti face doar 2 straturi,ca grabita din mine :).dati la rece si serviti drept antreu ,pofta buna!
Wow, this looks so tasty! I love salmon!