SALEURI CU CUMIN,MAC SI BOIA (CRACKERS WITH CUMIN,POPPY SEEDS AND PAPRIKA)

una dintre cela mai usoare metode de a prepara saleuri este cea de a …cumpara aluatul gata facut :)!mai ales cind oferta presupune si variante cu unt  si numai  unt,fara coloranti,conservanti  sau alte arome artificiale.varianta de fata s-a aflat pe masa de revelion,iar cineva a clasificat-o  a fi geniala,ramine sa-mi confirmati  voi daca e chiar asa!:)

ingrediente:
1 foaie de aluat foietaj,
1 lingura mac,
1 lingura seminte cumin(chimion ),
1 lingura boia de ardei,dulce.

preparare:
foaia de aluat se taie in trei benzi egale.benzile le badijonam cu apa,dupa care le presaram dupa cum urmeaza:una cu boia,una cu mac si una cu seminte de cumin.dupa care le asezam una peste alta si le presam in lung cu sucitorul,foarte putin,cit sa se intrepatrunda intre ele si sa formeze o masa comuna.dupa care taiem fisii de 1 cm  din aluat(din latimea bandei obtinute) si le rasucim leger,dupa care le depozitam intr-o tava ,pe hirtie de copt.le dam la cuptorul incalzit la 200 grade timp de 8 minute sau pina cind incep a se rumeni usor.
enjoy!:)

sugestie:puteti jongla cu multe amestecuri de condimente si seminte,dupa cum va place:pudra curry,cimbru,oregano,busuioc,ierburi de provence,seminte de in,susan ,fenicul,etc.

One thought on “SALEURI CU CUMIN,MAC SI BOIA (CRACKERS WITH CUMIN,POPPY SEEDS AND PAPRIKA)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *