NUTELLA CHEESECAKE BY NIGELLA LAWSON VIA MADALINA :)

madalina este fata frumoasa si gospodina perfecta(poreclita si wiki-madalina,caci da,le stie pe toate!:)) care mi-a adus in fata reteta nigelei  si m-a instigat sa o probez,acest cheesecake inlocuind anul acesta  tortul  de ciocolata pe care-l fac de obicei pentru revelion.pe linga ca a fost foarte foarte bun,ceea ce e in plus de notat e ca se face extrem de simplu si rapid,lucru deloc de neglijat in conditiile in care masa de revelion pregatita acasa presupune per total ceva timp si efort.asa ca,multumesc,madalina,pentru minunata ta sugestie!
reteta este adaptata ,iar eu am facut-o intr-o forma de 22 cm.

ingrediente:
250 grame biscuti digestivi,
75 grame de unt,
25 grame alune de padure,prajite si facute bucati mai mici,
350 grame nutella +1 lingurita extra,
400 grame crema de brinza(gen philadelphia).

biscuitii digestivi rupti in bucati,untul,alunele  tocate si 1 lingurita de nutella se pun intr-un robot de bucatarie si folosim functia pulse de citeva  ori pentru a obtine o masa compacta de pasta.pasta aceasta o luam bucata cu bucata si construim cu ea un blat in forma destinata a fi suport cheesecake-ului (mai bine-zis imbracam peretii formei).dupa care o dam la rece,in frigider,in cca o ora  e intarita foarte bine.
apoi  batem spuma crema de brinza si incorporam ulterior  in ea nutella ramasa,omogenizind foarte bine amestecul.cind blatul este intarit,il umplem cu aceasta crema ,nivelam si daca dorim putem sa-l decoram .inspiratia mea a fost un fruct kaki,feliat.apoi rezervam cheesecake-ul la rece,pentru a se intari mai bine,citeva ore sau chiar pina a doua zi,cum am facut eu.il servim  proaspat scos din frigider,rezultatul e unul exceptional de cremos si ciocolatos,pofta buna,enjoy!

8 comments on “NUTELLA CHEESECAKE BY NIGELLA LAWSON VIA MADALINA :)”

  1. Este o alternativa delicioasa fata de pur si simplu a manca Nutella 🙂 In afara de fructe kaki ce ai recomanda pentru ornare? Mie imi place sa pun multe fructe deasupra, dar acum nu stiu ce ar merge? Portocale, banane?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Customized Social Media Icons from Acurax Digital Marketing Agency
Translate »