BISCUITI CU MUSTAR (MUSTARD CRACKERS)
nu stiu daca o postare in prima a anului semnifica o tentativa de iesire a blogului din letargie,dar macar o facem ,se spune ca o incercare nu strica niciodata!:)
am pregatit pentru “festinul ” (asa ii spune fiul meu!:) )dintre ani citiva biscuiti sarati foarte buni de rontait sau de utilizat ca baza pentru diferite spume si creme sarate servite la antreuri.am molipsit si pe altii deja,asa ca mi-am zis ca treba cu “share”-ul trebuie facuta musai,caci au facut impresie buna!:)
ingrediente:
200 grame faina de griu,
100 grame unt,topit si racit,
1 ou intreg,
1 lingura mare de mustar facut din boabe intregi,
1/2 lingurita de sare,
1 lingura de apa rece.
se amesteca ingredientele intr-un bol si se definitiveaza aluatul cu mina,dureaza foarte putin.se infoliaza bila de aluat si se da la rece o jumatate de ora (puteti si mai mult,nu-i nici o problema),dupa care o scoatem si rupem din ea bucati mici,din care modelam intre palme bilute cu diametrul de cca 2cm,pe care le aplatizam cu o lingura pe un fund de lemn.apoi presam si cu furculita pentru un “pattern” destul de stingaci 🙂 (rezulta in jur de 35-37 biscuiti).plasam biscutii intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si ii dam la cuptorul preincalzit la 180 grade celsius,pentru 15 minute sau pina cind incep a se rumeni usor.ii scoatem si ii lasam la racit.
La multi ani!!!!sigur sunt foarte buni!!!
Un an nou plin de realizari minunate!!
Suna bine si sunt usor de facut 😉
La multi ani,sifur sunt delicios si numai buni de rontait la un film .
Chiar mi-as dori sa gust. Cred ca au un gust interesant.
Buuuuni raaau! Ii voi face foarte curand 🙂
Pupici
Si eu i-am incercat. Sunt dementiali. Daca gusti si nu stii cu e exact in compozitie, nici n-ai banui ca ingredientul surpriza e mustarul. Mai fac si maine, norocul meu ca te-am regasit ca nu mai eram atat de sigura de cantitati.
Merci de feed-back ,Andreea! 🙂
Am reinceput nebunia biscuitilor cu mustar. Anul trecut faceam minim odata pe saptamana, dar am nascut al doilea copil si am uitat de ei.
Ziceai ca se pot servi cu diverse creme si as incerca ceva, da-mi o idee 🙂
Mersi :*
scuze de raspunsul tardiv,eli! cu o crema de brinza cu ierburi,cu crema de somon,ton,sardina,cu tapenade de masline verzi sau negre.