ESCALOP DE CURCAN IN STIL MAROCAN (MOROCCAN STYLE TURKEY ESCALOP WITH SWEET POTATO MASH)

cum sarbatorile cele mai  mari ale anului  tocmai au trecut,iar  cirnatii cit si alte preparate din porc , ,friptura,sarmalele, banuiesc a fi terminate ,va propun un intermezzo in stil marocan,destul de consistent si el ,dar deloc greu pentru incercatul nostru ficat :),aromat si picant,inspirat de pe good food.

ingrediente pentru 3 persoane:
3 escalopuri de curcan,
cca 600 grame de cartofi dulci,
1 ceapa tocata marunt,
2-3 catei de usturoi,tocati marunt,
2 + 1linguri de  ulei,
2 lingurite de ras-el -hanout,
2 lingurite de miere,
cca 150 grame masline verzi,fara simburi,
sucul unei 1/2 de lamiie,
cca 150 ml supa de pui sau chiar apa in lipsa ei,
1 buchet mic de coriandru sau patrunjel verde,
1lingura rasa de harissa(pasta de ardei iute),
sare,piper,dupa gust.

incepem prin a fierbe cartofii dulci curatati si taiati cuburi  in apa sarata,timp de 10-15 minute ,pina cind se patrund usor cu furculita.
condimentam escalopurile de curcan cu ras-el-hanout,sare,piper si le rumenim in 2 linguri de ulei incins in prealabil,cca 3-4 minute pe fiecare parte ,la foc moderat.apoi le scoatem din tigaie si le rezervam la cald.in locul lor aducem in  tigaie ceapa tocata si usturoiul si le lasam sa se inmoaie la foc mic citeva minute(cca 4),dupa care adaugam  supa(apa),sucul de lamiie,mierea,maslinele verzi ,readucem si escalopurile intre ele si le lasam sa fiarba la foc mic cca 10-15 minute,pina carnea este gatita si sosul se reduce putin.
acum este momentul sa zdrobim cartofii dulci scursi de apa impreuna cu 1 lingura de ulei si 1 lingurita  de harissa pentru a obtine piureul.
montajul farfuriei este simplu,depozitam piureul la baza,iar deasupra escalopul de curcan gata taiat,peste ambele turnind din sosul ramas in tigaie.decoram cu coriandru verde sau patrunjel si servim cald.
pofta buna si spor la pregatirile pentru revelion!

4 thoughts on “ESCALOP DE CURCAN IN STIL MAROCAN (MOROCCAN STYLE TURKEY ESCALOP WITH SWEET POTATO MASH)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *