Blog Detail

SALATA DE FASOLE VERDE SI MORCOVI CU SOS CHERMOULA( GREAN BEANS AND CARROTS SALAD WITH CHERMOULA SAUCE)

02 Nov 12
Simona Haliga
one comments

o reteta simpla,rapida,in 20 minute veti obtine  o garnitura  perfecta  pentru o bucata de carne , de peste sau pe care o puteti consuma ca fel de sine statator daca sinteti la dieta ,tineti un anume regim, fara carne,de exemplu.
sosul chermoula  este un fel de corespondent al cunoscutului  pesto italian  pentru  populatia maghrebiana ( alger,tunisia ,maroc) utilizat pentru a asezona pestele si fructele de mare in principal,dar si carnea , legumele.

ingrediente pentru 3 persoane:
500 grame fasole verde proaspata,curatata de capete,
3 morcovi,taiati bastoane,
pt. sosul chermoula:
1 buchet de patrunjel ,generos,
1 buchet de coriandru,
3 catei de usturoi,
3 linguri de ulei de masline,
1/2 lamiie(sucul ei ),
1/2 lingurita de seminte de chimion,prajite citeva secunde in tigaia incinsa ,pina cind incep sa-si emane aroma,
1/2 de lingurita  boia de ardei iute (sau dulce daca nu suportati iute),
sare de mare,piper proaspat risnit,dupa gust.

gatim la steamer legumele,15 minute morcovii si 10 minute fasolea.le lasam sa se raceasca putin . in acest timp  tocam grosier patrunjelul,coriandru,usturoiul si le bagam la blender citeva secunde,impreuna cu celelalte componente ale sosului,enumerate mai sus.amestecam sosul  obtinut cu legumele si asezonam cu sare ,piper,dupa gust.
pofta buna si un week-end la fel!:)

1 Comment

  1. Irina Invat sa gatesc November 3, 2012 at 9:42 pm Reply

    Bun si sanatos. Imi place!

Leave A Comment

Social Media Widget Powered by Acurax Web Development Company
Translate »