PRAJITURA CU CIOCOLATA (CHOCOLATE CAKE)

nu stiu daca e fudge sau brownies,se apropie atit de una cit si de alta,cert este ca am facut-o de zeci de ori,e un fel de prajitura casei,cu care  nu am cum sa dau gres si cu care am incintat mii de papile,de pe diferite meridiane.:)

ingrediente:
250 grame unt ,
200 grame ciocolata 40% cacao ,
200 grame zahar tos,
3 oua intregi,
300 grame de faina,
240 ml iaurt,
1/2 plic praf de copt( 4 grame),
1 lingurita extract natural de vanilie.

pentru glazura:100 grame de ciocolata 40 % cacao,rupta in bucati mici,50 ml lapte,1 lingurita miere,1/2 lingurita unt.

cele 200 grame de ciocolata se rup bucatele mici si se pun la topit,la foc foarte mic si sub amestecare continua, impreuna cu untul taiat cuburi si zaharul.dupa ce totul devine omogen se da deoparte sa se raceasca 5 minute.dupa care incorporam in amestec cele 3 oua intregi,rind pe rind,amestecind foarte bine dupa fiecare.e timpul sa adaugam apoi faina,cernuta  si amestecata cu praful de copt,sa omogenizam si la sfirsit adaugam iaurtul si extractul de vanilie si le incorporam in amestec.dupa care turnam compozitia intr-o forma  dreptunghiulara 30X20 cm ,tapetata cu hirtie de copt pe  care o introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30-35 minute.facem proba scobitorii  si daca scobitoarea iese curata,putem scoate prajitura din cuptor si o lasam la racit.
in acest timp ne ocupam de glazura,reunind toate componentele ei intr-un vas si punindu-l la foc mic,amestecind continuu in compozitie,pina la omogenizarea ei. moment in care o repartizam  egal pe blatul copt mai devreme,nivelam daca e nevoie si asteptam sa se intareasca,dupa care putem  portiona prajitura cum dorim,patratele sau triunghiuri (de obicei eu obtin 24 de portii in triunghi) pe care le putem repartiza pe hirtii de muffins depliate putin,pentru o mai buna impresie artistica.:)
sper sa va placa si sa o faceti cit de repede,pofta buna!:)

ps:1)optional,glazura poate fi decorata cind e turnata cu fulgi de migdale,nuca de cocos razuita ,etc.
    2)pastrati prajitura in frigider si o scoateti inainte de servire cu o ora,pentru a-si recapata consistenta optima,frageda.

9 thoughts on “PRAJITURA CU CIOCOLATA (CHOCOLATE CAKE)

  1. Margot

    Ce minunat sa ma trezesc cu o asemenea prajiturica! E perfecta pentru cafeaua mea cu spuma de lapte si pentru o dimineata friguroasa, dar insorita! Te pup, Alison!

    Reply
  2. vienela

    Cum de nu am gasit eu prajitura aceasta mai devreme? I-as fi pregatit si eu baiatului pentru astazi. Dar nici maine nu este tarziu, mai ales ca asteptam niste musafiri.
    Mi s-a facut o pofta…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *