CAMBULA CU SOS DE UNT ,LAMIIE SI CAPERE & CARTOFI (FLOUNDER FISH WITH BUTTER,LEMON AND CAPER SAUCE & CRUSHED POTATOES)

de data asta am gatit dupa o reteta aparuta in delicious magazine,simpla , rapida,exact in stilu-mi,m-a prins din prima,iar rezultatul au fost ca si numele sursei,delicios!:)

ingrediente pentru 1 persoana:
1 cambula ,
3  cartofi medii ,
2 linguri de patrunjel  verde tocat,
1 lingurita rasa de capere,clatite de saramura ,
3 linguri de ulei,
zeama de la 1/2 lamiie,
1-2 lingura de faina,
1 lingurita de unt,
1 buchet mic de patrunjel,tocat,
sare,piper,dupa gust.

pestele ,curatat de intestine si piele,se tavaleste prin faina amestecata cu putina sare ,dupa care se scutura surplusul si se prajeste pe o parte si pe cealalta,cite 2 minute pe fiecare ,intr-o lingura de  ulei .apoi il rezervam la cald.cartofii se fierb cca 15 minute,pina intra furculita in ei usor,se curata de coaja si se strivesc usor,apoi ii amestecam cu 2 linguri ulei de masline si 1 lingura de patrunjel tocat,sare ,piper,dupa gust.
intr-o tigaie mica topim untul,adaugam sucul de lamiie si caperele, le lasam sa dea in clocot,le luam de pe foc si le amestecam cu lingura de patrunjel tocat ramasa.pe farfurie asezam pestele,peste care turnam din compozitia cu unt si capere,alaturi cartofii striviti,ii picuram si pe ei cu putina compozitie si servim.pofta buna si o duminica frumoasa!

7 thoughts on “CAMBULA CU SOS DE UNT ,LAMIIE SI CAPERE & CARTOFI (FLOUNDER FISH WITH BUTTER,LEMON AND CAPER SAUCE & CRUSHED POTATOES)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *