TARTA CU SMOCHINE SI BRINZA DE CAPRA ( FIG TART WITH GOAT CHEESE )
azi va instig la o tarta fina cu brinza si fructe de sezon ce se serveste drept antreu. si care insotita de o salata de valeriana sau rucola,poate fi un inceput fascinant pentru o masa de week-end.este o reteta de pe noile plaiuri pe care adastam in aceasta perioada ,sper sa va placa, nu am gasit inca nimic in bucataria franceza care sa ma surprinda altfel decit intr-un mod placut!:)
ingrediente:
1 foaie de aluat brisee,de 230 grame(o puteti inlocui cu succes si cu un aluat foietaj),
6 smochine mari,taiate sferturi(eu am folosit varianta lor alba),
100 grame brinza de capra,varianta”buche de chevre”,cu crusta alba de mucegai si rotunda in sectiune,taiata felii ,
5 linguri pline de smintina 15% grasime(smintina groasa,nu din aceea care curge),
2 linguri de pudra de migdale,cu virf,
1 lingurita cu virf de maizena(amidon fin de porumb).
se coace “in alb” intii foaia etalata pe o forma rotunda si intepata cu furculita,la 180 grade,7-8 minute.o scoatem,o lasam la racit cca 3-4 minute .in acest timp nu inchidem cuptorul. amestecam smintina cu maizena si pudra de migdale bine .aceasta crema o repartizam uniform pe aluat.pe crema depozitam feliile de “buche de chevre” si sferturile de smochine.introducem iar forma la cuptor,180 grade,cca 20-25 minute,pina cind aluatul se rumeneste,la fel si smochinele,iar brinza se topeste.servim cald,cu o salata de valeriana simpla,asezonata cu putin ulei si otet,sare si piper proaspat risnit.
trimit acest post catre Mihai ,autorul blogului “Placeri simple“,care gazduieste luna aceasta editia aniversara a “Dulcei Romanii”,o initiativa a Mihaelei, “Dulciuri fel de fel”.
pofta buna si un week-end la fel!
te-ai uitat la paprika..:)) donna hay
mira
asta-i un post tv ?nu am acces la el!:)
O reteta numai buna de Dulce Romanie: http://placerisimple.wordpress.com/2012/10/01/dulce-romanie-la-doi-ani-editie-aniversara/
Te astept, Simona!
Hayırlı akşamlar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
Pare o tarta foarte buna, multumesc. Felicitari pentru acest blog util. Semneaza o admiratoare din Paris, de la mama tartelor si a branzei de capra
Combinatia imi place!Chiar mi-ai facut pofta!
Nu cred ca exista ceva mai frumos si mai gustos! Si de simplu! Felicitari, Simona! Luni fac si eu una 😉
Nu am incercat o asemenea reteta, dar a ta arata foarte bine 🙂
Wow… arata fantastic!