PIEPT DE PUI CU DOVLEAC LA CUPTOR ( ROASTED CHICKEN BREAST WITH BUTTERNUT SQUASH )

recunosc,dovleacul ma urmareste de citeva saptamini obsesiv,i-am molipsit cu fervoarea mea dovleceasca atit pe cei din casa cit  si pe cei ce ne-au calcat pragul  ,asa ca nu putea sa lipseasca de pe blog,chiar in seara in care joaca rol de personaj principal:).gatit cu pui intreg,cu pulpe de pui sau curcan,cu cotlete de porc,completat(sau nu) de cartofi dulci,cartofi si cu un mujdei sau salata alaturi as putea sa fac fata iernii care deja se instaleaza incet,incet ,fara probleme!:)

ingrediente pentru 4 persoane:
4 bucati piept de pui (sau orice alta carne din cele citate mai sus),
1kg dovleac(1/2 de butternut squash am folosit eu),taiat felii,
1 lingurita coriandru macinat,
1 lingura ierburi de provence,
2-3 crengute de rozmarin proaspat,
5 catei de usturoi,taiati pe 1/2,
2-3 linguri de ulei de masline,
100 ml vin alb si 100 ml apa,
sare,piper,dupa gust.

asezati in tava bucatile de carne si dovleac ,turnati apa si vinul  ,apoi presarati pe ele condimentele enumerate mai sus,repartizati cateii de usturoi si crengutele de rozmarin printre ele,turnati uniform uleiul in fir subtire deasupra lor.dati la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru o ora.la jumatatea intervalului,intoarceti toate bucatile de carne si dovleac pe partea cealalta si stropiti-le cu un pic din sucul lasat in tava.serviti cald,in compania unui mujdei sau a unei salate,dupa preferinte.

pofta buna si happy halloween!:)

5 thoughts on “PIEPT DE PUI CU DOVLEAC LA CUPTOR ( ROASTED CHICKEN BREAST WITH BUTTERNUT SQUASH )

  1. felisrecipes

    desi s-a mai zis …musai s ao zic si eu ca tare imi place ideea : interesanta combinatie si am sa o incerc …mai ales ca am iubitori de squash in jur 🙂 care nu stiu sa cumpere cu masura numai trei deodata 😉
    Teodora

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *