IERBURI PROASPETE CONGELATE IN ULEI DE MASLINE (FROZEN FRESH HERBS IN OLIVE OIL)
ideea conservarii ierburilor aromatice in acest mod nu este a mea,am preluat-o de aici si am aplicat-o in momentul in care productia de rozmarin si salvie din mica-mi gradina a atins apogeul,prin luna august.nu am avut a face decit sa culeg respectivele ierburi,sa le spal,usuc si sa le tai grosier,dupa care sa le depun in formele de facut gheata ale frigiderului.dupa ce am le-am depus,umplind cca. 2/ 3 din capacitatea fiecarui cub,peste ele am turnat ulei de masline extravirgin si le-am acoperit cu o folie din plastic,dupa care le-am lasat 24 ore in congelator.dupa acest timp le-am scos din forme si le-am depozitat in pungute cu fermoar si inapoi cu ele in congelator.
cind sezonul lor va fi trecut de multa vreme,eu voi profita de arome proaspete in supe,fripturi sau paste .:)
asa cum spunea si sursa informatiei mele,e o metoda de conservare potrivita ierburilor cu frunze mai ferme,rozmarin,oregan,salvie,cimbru.
daca va plac aromele acestora nu ezitati sa le pastrati si peste iarna ,avind in vedere ca metoda e ultrafacila si nemincatoare de timp!:)pofta buna!
super idee , am incercat si eu !
Este o idee geniala! Nu m-as fi gandit vreodata ca uleiul de masline se congeleaza…si atat de frumos pe deasupra 😛
Weekend placut!