CURRY DE CURCAN CU CARTOFI DULCI(TURKEY AND SWEET POTATO CURRY)

o singura privire asupra  cartofilor dulci aterizati simbata trecuta in cosul de la supermarchet “m-a luminat” si mi-a dat inspiratia pentru prinzul de azi,un curry cu carne de curcan si cartofi dulci,in lapte de cocos,aromat si placut ,perfect pentru vremea de afara,aflata in racire.nu ezitati sa-l incercati daca va plac mincarurile de sorginte indiana,e imbietor ca textura,culoare si gust!:)

ingrediente pentru 3-4 persoane:

3 escalopuri de curcan,taiate cuburi mici,
400 grame lapte de cocos,la conserva
2 cartofi dulci(cca 800 grame),curatati,taiati in 2 pe lungime si apoi transvers,felii groase,
1 ardei gras rosu,taiat julien,
1 rosie mare si coapta,taiata cuburi,
1 ceapa mare,tocata,
2 catei usturoi,tocati,
2 lingurite pudra curry,
1 lingurita rasa  seminte de mustar,
1 lingurita rasa seminte de coriandru,
2 linguri ulei de masline,
2 linguri de verdeata tocata(coriandru sau in lipsa lui,patrunjel),
sare ,piper,dupa gust.

se incing intr-o tigaie cele doua linguri de ulei de masline ,adaugam semintele de mustar si  asteptam sa sara,precum floricelele de porumb.dam focul la potrivit spre mic si adaugam ceapa,usturoiul,asezonam cu sare ,piper negru,amestecam,apoi adaugam linguritele cu pudra de curry si seminte de coriandru.amestecam in ele din cind in cind,asteptind sa se inmoaie ceapa.apoi adaugam cuburile de escalop de curcan si ardeiul julienat si le perpelim bine pe toate partile,inca 3-5 minute.dupa etapa asta adaugam cartofii si-i lasam si pe ei acolo,invirtind din cind in cind,cca 3-5 minute.
stingem totul cu laptele de cocos si lasam sa bolboroseasca pe foc cca 15 minute,dupa care adaugam cuburile de rosie si le mai lasam si pe ele 5-7 minute.la sfirsit corectam asezonarea  cu sare,piper .in momentul servirii  adaugam verdeata tocata .si chiar niste fulgi de ardei iute,optional!:)
pofta buna!

6 thoughts on “CURRY DE CURCAN CU CARTOFI DULCI(TURKEY AND SWEET POTATO CURRY)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *