CONFIT DE RATA CU CARTOFI SI CIUPERCI(DUCK CONFIT WITH POTATOES & MUSHROOMS)

asta seara vin cu sugestia  unui prinz de week-end de toamna/iarna si nu cu o reteta propriu-zisa ,numai sa nu uitati sa preparati/ cumparati   confitul de rata. eu ma situez in cazul de fata in grupul celor  lenesi,caci  am cumparat un confit de rata excelent,gata facut,la conserva.pentru cei posesori de slow-cooker sau rabdare( multa ),gasiti reteta la Florin , detaliata ca la carte + un elogiu dedicat acestui tip de carne,cu care sint perfect de acord!:)
fac o paranteza,trebuie sa va spun ca desi sint in plina criza “de fiere” ,grasimea de rata are un miros unic(aici am inspirat adinc),iar carnea facuta in ea idem…gata ,regim,fara rata,deocamdata!:)
daca aveti deja confitul,in rest,nu trebuie decit sa pregatiti garnitura:cartofi fierti in coaja(cca 20-30 minute),lasati la racit un pic,curatati si prajiti cite 5 minute pe fiecare parte  in untura de rata adiacenta confitului si pe care ii completati in ultimele 5 minute cu niste ciuperci champignon feliate fin,iar in ultimul minut cu citiva catei de usturoi tocati si un manunchi generos de patrunjel tocat.
pofta buna si un week-end pe masura confitului de rata:savuros!:)

5 thoughts on “CONFIT DE RATA CU CARTOFI SI CIUPERCI(DUCK CONFIT WITH POTATOES & MUSHROOMS)

 1. Zazuza

  sa stii ca si noi cumparam multe produse din astea care sunt "traditionale" in Austria gata facute. pentru ca na, astea sunt vremurile. pe de alta parte, cand stiu ca producatorul e ok si nu lucreaza la scara industriala de exemplu (cum e macelaria de peste drum), e si mai bine!

  Reply
 2. alison

  da,atita vreme cit pe eticheta scrie doar pulpe de rata,grasime,sare,ma simt in siguranta.ca sint si alte variante,desigur…cu mai multe detalii pe acolo!:)

  Reply
 3. pansy

  Un adevarat rasfat culinar !Pacat ca nu gasim si noi pe aici asa ceva!ca si ratele sunt rare la vedere si cand se arata sunt scumpe.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *