CONFIT DE RATA CU CARTOFI SI CIUPERCI(DUCK CONFIT WITH POTATOES & MUSHROOMS)

asta seara vin cu sugestia  unui prinz de week-end de toamna/iarna si nu cu o reteta propriu-zisa ,numai sa nu uitati sa preparati/ cumparati   confitul de rata. eu ma situez in cazul de fata in grupul celor  lenesi,caci  am cumparat un confit de rata excelent,gata facut,la conserva.pentru cei posesori de slow-cooker sau rabdare( multa ),gasiti reteta la Florin , detaliata ca la carte + un elogiu dedicat acestui tip de carne,cu care sint perfect de acord!:)
fac o paranteza,trebuie sa va spun ca desi sint in plina criza “de fiere” ,grasimea de rata are un miros unic(aici am inspirat adinc),iar carnea facuta in ea idem…gata ,regim,fara rata,deocamdata!:)
daca aveti deja confitul,in rest,nu trebuie decit sa pregatiti garnitura:cartofi fierti in coaja(cca 20-30 minute),lasati la racit un pic,curatati si prajiti cite 5 minute pe fiecare parte  in untura de rata adiacenta confitului si pe care ii completati in ultimele 5 minute cu niste ciuperci champignon feliate fin,iar in ultimul minut cu citiva catei de usturoi tocati si un manunchi generos de patrunjel tocat.
pofta buna si un week-end pe masura confitului de rata:savuros!:)

5 comments on “CONFIT DE RATA CU CARTOFI SI CIUPERCI(DUCK CONFIT WITH POTATOES & MUSHROOMS)”

  1. sa stii ca si noi cumparam multe produse din astea care sunt "traditionale" in Austria gata facute. pentru ca na, astea sunt vremurile. pe de alta parte, cand stiu ca producatorul e ok si nu lucreaza la scara industriala de exemplu (cum e macelaria de peste drum), e si mai bine!

  2. da,atita vreme cit pe eticheta scrie doar pulpe de rata,grasime,sare,ma simt in siguranta.ca sint si alte variante,desigur…cu mai multe detalii pe acolo!:)

  3. Un adevarat rasfat culinar !Pacat ca nu gasim si noi pe aici asa ceva!ca si ratele sunt rare la vedere si cand se arata sunt scumpe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Animated Social Media Icons by Acurax Responsive Web Designing Company
Translate »