CONFIT DE RATA CU CARTOFI SI CIUPERCI(DUCK CONFIT WITH POTATOES & MUSHROOMS)
asta seara vin cu sugestia unui prinz de week-end de toamna/iarna si nu cu o reteta propriu-zisa ,numai sa nu uitati sa preparati/ cumparati confitul de rata. eu ma situez in cazul de fata in grupul celor lenesi,caci am cumparat un confit de rata excelent,gata facut,la conserva.pentru cei posesori de slow-cooker sau rabdare( multa ),gasiti reteta la Florin , detaliata ca la carte + un elogiu dedicat acestui tip de carne,cu care sint perfect de acord!:)
fac o paranteza,trebuie sa va spun ca desi sint in plina criza “de fiere” ,grasimea de rata are un miros unic(aici am inspirat adinc),iar carnea facuta in ea idem…gata ,regim,fara rata,deocamdata!:)
daca aveti deja confitul,in rest,nu trebuie decit sa pregatiti garnitura:cartofi fierti in coaja(cca 20-30 minute),lasati la racit un pic,curatati si prajiti cite 5 minute pe fiecare parte in untura de rata adiacenta confitului si pe care ii completati in ultimele 5 minute cu niste ciuperci champignon feliate fin,iar in ultimul minut cu citiva catei de usturoi tocati si un manunchi generos de patrunjel tocat.
pofta buna si un week-end pe masura confitului de rata:savuros!:)
sa stii ca si noi cumparam multe produse din astea care sunt "traditionale" in Austria gata facute. pentru ca na, astea sunt vremurile. pe de alta parte, cand stiu ca producatorul e ok si nu lucreaza la scara industriala de exemplu (cum e macelaria de peste drum), e si mai bine!
da,atita vreme cit pe eticheta scrie doar pulpe de rata,grasime,sare,ma simt in siguranta.ca sint si alte variante,desigur…cu mai multe detalii pe acolo!:)
ff apetisanta!
delicioasa mancarica, nu prea consum rata, dar de mult ma bate gandul unui preparat cu ea.
Un adevarat rasfat culinar !Pacat ca nu gasim si noi pe aici asa ceva!ca si ratele sunt rare la vedere si cand se arata sunt scumpe.