CAMBULA CU LEGUME "EN PAPILLOTE" (FLOUNDER FISH "EN PAPILLOTE")

Cambula este o varietate de  peste  care frecventeaza apele reci si sarate,cu o carne alba si foarte fina,destul de fada,care se preteaza foarte bine la asezonare .ultima data am gatit-o “en papillote”,la cuptor,foarte simplu,in prezenta unor ierburi aromatice si legume.
gatirea in acest caz se face prin intermediul vaporilor,asa ca trebuie sa tinem seama de citeva lucruri: papiota  sa fie etansa,avind grija sa o inchidem bine,ajutindu-ne chiar de agrafe sau ata de bucatarie daca e nevoie,hirtia de copt cu care o realizam sa fie unsa cu ulei  in prelabil pe partea pe care depozitam alimentele,iar  pestele sa fie situat pe un pat de legume.eu rasucesc bine capetele si le bag dedesubt,pentru a nu pierde din presiunea vaporilor creati.totodata,aceasta gatire este indicata pentru portii mici,individuale.

reteta este foarte simpla,pe linga pestele ales am folosit un amestec de legume congelate,cu morcovi mici,pastai,mazare,cartofi,rondele de ceapa.am pensulat centrul hirtiei de copt cu ulei,am asezat un strat de legume acolo ,pe care le-am am presarat cu sare,piper,ierburi de provence,peste ele am asezat pestele,asezonat si el cu sare si piper si aceleasi ierburi.am mai picurat  o lingurita de zeama de lamiie si un fir de ulei deasupra lui .apoi am inceput sa inchid papiota ,aducind marginile longitudinale una linga alta si pliindu-le de doua trei ori,apoi rasucind de citeva ori marginile laterale in imediata vecinatate a  continutului si indoindu-le dedesubt.se da la cuptorul incalzit la 210 grade celsius pentru 15 minute sau tot pentru acelasi timp,la steamerul incalzit deja.cind se scoate se depoziteaza pe o farfurie ,se lasa un pic la racit si se serveste direct din hirtie. este un fel de mincare usor digerabil si foarte dietetic, pofta buna!

5 comments on “CAMBULA CU LEGUME "EN PAPILLOTE" (FLOUNDER FISH "EN PAPILLOTE")”

  1. cambula n-am mancat inca,dar arata fain .dar daca zici ca e fad,desi e gatit en papilotte,poate un sos alaturi nu i-ar fi facut rau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Customized Social Media Icons from Acurax Digital Marketing Agency
Translate »