STRIDII CALDE CU SUNCA SI BRINZA CAMEMBERT (WARM OYSTERS WITH CAMEMBERT CHEESE AND BACON)
un mod rapid de a obtine un antreu rafinat si placut ,mai ales pentru cei ce nu agreeaza stridiile raw si totusi vor sa le guste si sa le inteleaga este cel de fata.si pe blog mai gasiti vreo citeva experimente “calde”,aici,aici si aici.!:)
ingrediente:
sare grunjoasa,cca 1kg,
o duzina de stridii,
50 grame de brinza camembert curatata de crusta de mucegai,taiata cubulete,
50 grame de sunca de porc feliata si taiata patratele mici,
1 buchet mic de patrunjel tocat,
piper negru proaspat risnit.
deschideti stridiile cu cutitul special sau cu un cutit cu lama scurta si medie ca latime.indepartati partea care ramine goala din cochilie(cea de deasupra).scurgeti-le de apa de mare continuta si plasati-le intr-o forma termorezistenta ,pe un strat de sare grunjoasa.pe fiecare stridie risniti piper,adaugati un cubulet de brinza,citeva bucatele de sunca si deasupra patrunjelul tocat.dati la cuptorul incalzit la 180 grade,functia grill si lasati pentru 8-10 minute,pina cind sunca incepe a se rumeni.scoateti din cuptor si serviti cald,cu bagheta proaspata.pofta buna!
ps:nu uitati ,alaturati-le si un pahar de vin de care va place, alb sau rosu!:)
fabulous food! mereu surprinzi cu ceva buuun! pupppppp
N-am gatit niciodata stridii… dar poza asta a ta e fantastica!!!… Arata minunat!…
Sunt topita dupa retetele tale cu stridii si midii 🙂 Te invidiez pentru bogatia de fructe de mare proaspete de care te bucuri acolo 🙂 O zi frumoasa!
Ce este ingredientul rosu din foto ?
@stela,felis,delicioasa,va multumesc!
@anonim,te referi la trandafir sau jambon?:)