STRIDII CALDE CU SOS VINEGRETA CU ROSII, ESALOTA SI IERBURI(WARM OYSTERS WITH TOMATO -SHALLOTE AND HERBS VINEGRAITTE)

pentru azi tot stridii avem la antreu si tot calde.si  usor de pregatit,desigur!:)

ingrediente:
12 stridii,
1 rosie mare,coapta,curatata de pielita si seminte,taita cuburi mici,
1 lingura de otet,
3 linguri de ulei de masline extravirgin,
1 buchet mic de cepsoara,tocat marunt,
1 buchet mic de patrunjel,tocat si el,
sare grunjoasa,cca un kg
piper proaspat risnit.

preincalzim cuptorul la 180 grade .
cit acest lucru se intimpla,noi desfacem stridiile,le scurgem de apa si le plasam intr-o forma termorezistenta,in care am pus sare grunjoasa intr-un strat de 1,5-2 cm.le lasam in cuptor,functia  grill, cca 7 minute si le scoatem.
pentru un aspect cit mai “wild and natural” putem sa le punem si intregi ,nedesfacute la cuptor .in acest caz le scoatem  atunci cind se deschid.alegeti voi varianta propice,ultima va scuteste si de operatiunea de desfacere.
pe fiecare stridie depunem o lingurita din sosul pregatit intre timp(batem bine uleiul cu otetul sa se emulsioneze,asezonam cu piper si inglobam in emulsia obtinuta cubuletele de rosie si ierburile tocate).
servim,simplu sau cu bagheta proaspata.daca aceasta din urma are si niste urme de unt sarat pe ea,nu-i o combinatie rea tocmai!:)

2 thoughts on “STRIDII CALDE CU SOS VINEGRETA CU ROSII, ESALOTA SI IERBURI(WARM OYSTERS WITH TOMATO -SHALLOTE AND HERBS VINEGRAITTE)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *