PRAJITURA RASTURNATA CU PRUNE (PRUNE UPSIDE DOWN CAKE )
a intrat in feed-ul meu de pe fb saptamina trecuta,sub forma unei prajituri rasturnate cu nectarine,care arata amenintator de …ademenitor.si daca ar fi ramas doar acolo,era ceva,dar s-a infiltrat incet-incet ,strabatind cu repeziciune retina si instalindu-se confortabil intr-o zona din care imi trimitea din cind in cind semnale ca trebuie sa actionez cumva …
asa ca atunci cind am avut timpul necesar la dispozitie i-am dat curs dupa reteta amintita mai sus,cu mici-mari adaptari.si cu prune rosii in loc de nectarine.pe ultimele le prefer crude!:)
e o reteta ultrasimpla,accesibila oricarui amator,nu necesita pic de iscusinta ca tehnica.
ingrediente:
260 g faina,
200 g zahar ,
1 lingurita cu virf de praf de copt,
coaja rasa de la 1 lamiie,
1 iaurt grecesc,de 200 ml,
100 ml ulei ,
2 oua,
10 -15 prune rosii,taiate sferturi,
1/2 lingurita de unt,
3 linguri de zahar brun,
1 praf de scortisoara.
Oau, asta-i pe placul meu. Ingrediente la indemana, usor de facut si sigur bunaaaa!!!!!
Arata fenomenal de bine !!! 😉
PS.Abia astept sa se coaca prunele in livada mea !! 🙂
Ce culoare minunata are prajitura de la prune! foarte buna, si mie imi plac rasturnatele 🙂
Ce frumoasa e! Prunele tale i-au dat o culoare foarte ispititoare, ai avut o idee geniala.
Si sunt convinsa ca si gustul a completat perfect aspectul 🙂
Exact o tarta din asta rasturnata, dar cu mere, face mama mea! Este superba! Of ce pofta mi-ai facut! Pup!
Superba culoarea,gustul sunt sigura ca-i pe masura!Pupici
Ce culoare frumoasa are, e minunata, delicata!!