PRAJITURA RASTURNATA CU PRUNE (PRUNE UPSIDE DOWN CAKE )

a intrat  in feed-ul meu de pe fb saptamina  trecuta,sub forma unei prajituri rasturnate cu nectarine,care arata amenintator de …ademenitor.si daca ar fi ramas doar acolo,era ceva,dar s-a infiltrat incet-incet ,strabatind cu repeziciune retina si instalindu-se confortabil intr-o zona din care imi trimitea din cind in cind semnale ca trebuie sa actionez cumva …
asa ca atunci cind am avut timpul necesar la dispozitie i-am dat curs dupa reteta amintita mai sus,cu mici-mari adaptari.si cu prune rosii in loc de nectarine.pe ultimele le prefer crude!:)
e o reteta ultrasimpla,accesibila oricarui amator,nu necesita pic de iscusinta ca tehnica.

ingrediente:
260 g faina,
200 g zahar ,
1 lingurita cu virf de praf de copt,
coaja rasa de la 1 lamiie,
1 iaurt grecesc,de 200 ml,
100 ml ulei ,
2 oua,
10 -15 prune rosii,taiate sferturi,
1/2 lingurita de unt,
3 linguri de zahar brun,
1 praf de scortisoara.


preincalzim cuptorul la 180 grade celsius.ungem o forma rotunda ,cu diametrul de cca 22 cm cu unt si o pudram cu zaharul brun amestecat cu scortisoara.peste el asezam sferturile de prune si apoi pregatim aluatul.cernem faina cu praful de copt si amestecam cu celelalte ingrediente uscate(zaharul si coaja de lamiie) intr-un bol.intr-un alt bol,amestecam ingredientele umede:batem usor ouale,apoi adaugam iaurtul si uleiul,omogenizam.turnam amestecul lichid peste cel solid si omogenizam.turnam aluatul obtinut (e destul de gros,va ajutati de o spatula) uniform peste prune si dam la cuptor pentru 45 minute,la 180 grade celsius,pina cind crusta aluatului se rumeneste.scoatem forma,o lasam cca 10-15 minute la racit ,desprindem marginile cu un cutit si o rasturnam pe un platou.se poate servi calda ,dar nici rece nu-i tocmai de lepadat!:)enjoy!

7 thoughts on “PRAJITURA RASTURNATA CU PRUNE (PRUNE UPSIDE DOWN CAKE )

  1. Anki

    Ce frumoasa e! Prunele tale i-au dat o culoare foarte ispititoare, ai avut o idee geniala.
    Si sunt convinsa ca si gustul a completat perfect aspectul 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *