Blog Detail

SUPA DE SPARANGHEL (ASPARAGUS SOUP)

12 Jun 12
Simona Haliga
one comments

una din supele de sezon,fina si delicata ca gust,extrem de abordabila ca tehnica si timp de gatire,supa de fata a fost deliciul unui prinz  duminical tardiv si  placut,in compania unor prieteni dragi si preambulul unui poulet basquese si a unei sangria aromate.puiul a “scapat” de sesiunea foto,am fost prea grabiti ,se pare,insa sangria nu,am rezervat-o unei postari viitoare.:)

ingrediente:
1 ceapa mare ,tocata marunt,
500 grame de sparanghel (eu am folosit varianta violet),curatat de capatul distal si invelisul lemnos,taiat bucati de cca 2 cm,
2 linguri ulei de masline,
450 ml  supa de legume (sau chiar de pui),
sare,piper proaspat risnit,
pentru servit,smintina si cepsoara.

incingem intr-o tigaie uleiul si la foc mic inmuiem ceapa tocata ,asezonata cu putina sare,pret de cca 4-5 minute,amestecind din cind in cind.adaugam apoi sparanghelul  taiat bucati si-l lasam si pe el acolo,cca 2-3 minute,dupa care adaugam supa de legume si lasam sa fiarba pina cind sparanghelul e moale,cca 10 minute.rectificam asezonarea cu sare,adaugam piper proaspat risnit si apoi  pasam totul cu un blender vertical.servim cald,in compania unei lingurite de smintina si a citorva fire de cepsoara,eventual chiar niste piine prajita.
pofta buna!

1 Comment

  1. alinutzika June 12, 2012 at 1:55 pm Reply

    nu am mancat niciodata sparanghel..in zona mea nu se cunoaste..Arata f bine!

Leave A Comment

Animated Social Media Icons by Acurax Wordpress Development Company
Translate »