SPARANGHEL A LA CREME (ASPARAGUS A LA CREME )

inca o reteta cu  sparanghel,de data aceasta una  cu sos de smintina si ierburi aromate  se alatura variantei cu sos olandez prezentata saptaminile  trecute,sper sa va fie de folos  pentru momentul in care va veti documenta pentru a-l pregati .
ingrediente pentru 3 persoane:
10-12 fire de sparanghel alb sau violet(eu am avut si de unul si de altul),
150 ml smintina,30% grasime,
2 galbenusuri de ou,crude,
1 lingurita suc de lamiie,
un praf de sare si unul de piper,
un buchet mic de cepsoara,tocat,
un buchet mic de patrunjel verde,tocat.
sparanghelul se curata mai intii(taiem capetele fibroase si-l curatam de coaja ),apoi il plonjam in in apa clocotita cu sare,unde il tinem intre 4-8 minute,in functie de grosime,pina devine fraged.
omogenizam cu un tel para smintina ,galbenusurile,sucul de lamiie  intr-un vas  si adaugam un praf de sare si unul de piper proaspat risnit.dupa care continuam amestecarea cu telul ,dar la bain marie ,pina ce amestecul nostru incepe sa se tina de lingura,trecind de la consistenta fluida la cea a unei maioneze.cind se intimpla acest fenomen dam vasul deoparte si-l lasam la racit 2 minute,dupa care adaugam in el verdeturile tocate.turnam crema obtinuta peste sparanghelul cald si servim,pofta buna!

4 thoughts on “SPARANGHEL A LA CREME (ASPARAGUS A LA CREME )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *