SOMON LA CUPTOR CU LEGUME (ROASTED SALMON WITH VEGETABLES)

pentru sfirsitul de saptamina va sugestionez un prinz (sau o cina) cu peste la cuptor si o garnitura simpla de legume,una din garniturile care imi aminteste(cu drag si dor !) de copilarie,de inceputul verii,raze de soare,miresme ,izuri ,oameni dragi si gesturile lor indreptate catre mine,voiosie si multa,multa dragoste …

ingrediente pentru 3 persoane:
3 bucati fileu de somon,
10 cartofi noi,
1 mina buna de fasole verde,
2 lingurite de cimbru uscat ,
3-4 catei de usturoi,
1 lingura de ulei de masline,
sare ,piper proaspat risnit .

fileurile de peste se asezoneaza cu sare ,piper,cimbru si se plaseaza pe hirtie de copt(pe partea cu pielea),intr-un vas termorezistent,la cuptorul incalzit la 180 grade,10-15 minute,in functie de grosime.cartofii intregi ii punem intr-o tigaie cu capac,cu ulei si un pahar mic de apa,la fiert,pentru cca 15 minute,la foc mai mic.le adaugam si lor un pic de sare,piper,cimbru,usturoiul  taiata felii.in ultimele 5 minute adaugam si fasolea verde.
servim totul cald si in compania unui pahar de vin rosu.
pofta buna si un week-end la fel!:)

4 comments on “SOMON LA CUPTOR CU LEGUME (ROASTED SALMON WITH VEGETABLES)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Network Widget by Acurax Small Business Website Designers
Translate »