SANGRIA

“nu stiu altii cum sint” dar eu sint fascinata de retetele versatile,cameleonice,care se adapteaza rapid si facil gusturilor si posibilitatilor tuturor .bautura de sorginte spaniola si portugheza, sangria  face parte din ele  cu virf si indesat ,iar  azi sint grabita sa va povestesc despre ultima mea  varianta ,care a inclus aproape toate fructele ce le aveam prin casa  ,un vin rosu  din rezerva hus-ului din dotare (a se subintelege sot,husband,om drag) ,putina miere si apa carbogazoasa.fara cognac,fara vermut. simpla,clara si foarte aromata : perfecta pentru o dupa-amiaza sau o cina de vara !:)

ingrediente pentru cca 10 persoane :
750 ml vin rosu(gamay),
1/2 de mar golden,facut cuburi,
1 para williams,facuta cuburi,
1/2 de lamiie,feliata fin,
1/2 de lime,feliata fin,
10 cirese,taiate in doua,cu simburele indepartat,
15 capsune,spalate,taiate in 2,
5 caise coapte,taiate in jumatati,simburele scos,
1/3 ananas,taiat cuburi,
1 lingura de miere,
250 ml de apa carbogazoasa.

eu am construit totul intr-un bol de salata,unde am depozitat fructele taiate,am turnat peste ele mierea ,vinul si le-am depozitat in frigider pentru 24 ore(e nevoie de un minim de 3-4 ore,macar,pentru infuzia in vin a fructelor),acoperite bine,sa nu intre in contact cu aerul si pentru a impiedica fermentatia.in momentul servirii am scos bolul din frigider si i-am adaugat 250 ml apa carbogazoasa forte.am repartizat apoi  fructele uniform in pahare,am turnat si vinul diluat peste ele ,e gata de servire,cheers!:)

9 thoughts on “SANGRIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *