SALATA CALDA DE ANGHINARE CU MORCOV (ARTICHOKE WARM SALAD WITH CARROT)

 nu mai tin minte daca vreodata v-am vorbit de beneficiile consumului de anghinare,dar am acum prilejul sa va insiruiesc citeva cuvinte despre asta:in primul rind,ajuta digestia,fiind folosita inca din antichitate pentru diverse tulburari digestive,imbunatateste functia hepatica,scade colesterolul LDL,prevenind astfel arterioscleroza si bolile cardiace.am cumparat de la piata zilele trecute  un buchet din soiul “petit violet”,o anghinare de origine mediteraneana,cu frunzele frumos colorate si de talie mica.am ales o varianta de gatire simpla si la indemina oricui,cu un rezultat deloc neglijabil.:)

ingrediente pentru 3 persoane:
6 anghinare mici,
2 linguri ulei de masline,
1 lamiie,
3 morcovi,
150-200 ml supa de legume(sau pui),
un buchet mic de patrunjel,
sare,piper,dupa gust.

spalam anghinarea,taiem coditele inainte de primul nod si curatam toate frunzele tari de la baza(eu am curatat vreo 4-5 rinduri).taiem lamiia in doua si cu cutitul sters de fiecare data de ea taiem fiecare anghinare in 4.intr-o tigaie in care incingem  cele 2 linguri de ulei de masline calim  sferturile de anghinare pe ambele parti ,cite 2 minute.stoarcem jumatatile de lamie peste ele,asezonam cu sare,piper,turnam supa si punem capacul ,lasind totul fiert pentru cca 20 minute.in ultimele 10 minute adaugam si rondele de morcov la fiert.scoatem legumele pe un platou si le presaram cu patrunjel verde tocat ,le servim calde,ca antreu sau in compania unui bucati de carne,mie un piept de rata imi pare perfect.voua?:)

7 thoughts on “SALATA CALDA DE ANGHINARE CU MORCOV (ARTICHOKE WARM SALAD WITH CARROT)

  1. Emily

    pe cuvant ca nu stiam ce sa fac cu anghinarea din frigider 🙂
    Arata minunaaaaaat, iar fotografiile sunt dementiale! Te pup scumpa mea! Seara frumoasa!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *