MIDII CU SMINTINA SI TURMERIC ( MUSSELS A LA CREME WITH TURMERIC)
gustul midiilor merita cu prisosinta migala “toaletarii”premergatoare gatitului,desi nu-i operatiune chiar asa usoara si nici asa placuta …sint si midii gata curatate ,refrigerate in cutii vidate ,depinde de cit timp aveti la dispozitie pentru cind va propuneti sa le gatiti.mie imi plac taman acestea”murdare”,descarcate chiar din sacii in care au fost recoltate,prinse ciucure intre ele prin intermediul”barbilor” si mirosind a apa de mare din plin,am senzatia ca sint inelegalabile,pur si simplu.pentru azi am pregatit o reteta simpla,aromata si colorata,cu ele protagoniste principale.
ingrediente pentru 3 persoane:
2 kg de midii,
2 tulpini de telina,
100 ml vin alb,sec,
100 grame smintina,
1 lingurita de turmeric,
2 linguri de ulei de masline,
piper proaspat risnit,dupa gust.
midiile se curata de “barbi” si se spala bine.tulpinile de telina,spalate,se taie in bucati de cca 1 cm.intr-o oala potrivita,in care sa fie loc sa se deschida scoicile se incinge uleiul.peste el turnam scoicile,telina si turmericul si asezonam cu piper,dupa gust.turnam si vinul deasupra,acoperim cu capac si lasam oala la foc viu timp de cca 10 minute,amestecind din cind in cind.daca toate scoicile sint deschise,luam oala de pe foc si strecuram scoicile de lichidul continut.pe acesta din urma il lasam in continuare pe foc,sa se reduca.dupa ce se reduce cam la 1/2 adaugam smintina,amestecind energic in timp ce o turnam.lasam sa dea in clocot ,luam de pe foc si turnam peste scoici si servim,cu cartofi prajiti sau bagheta proaspata.pofta buna!:)
ps:nu uitati ,orice scoica ramasa inchisa dupa gatire trebuie aruncata.
mi-ai facut pofta! fabulos! xoxooo
Turmeric nu stiu ce este.. dar scoici din astea pot sa mananc pe banda rulanta. Mai pune si o bere belgiana sau doua linga ele si fac prapad!!!Poza… awesome!!
@multumesc,stella!:)
@the wandering oltean,multumesc ,merge si un vin foarte bine,rosu sau chiar alb.:)turmeric=curcuma=sofran indian.
naaaa… eu raman tot cu berea :). Asa le-am mancat prima data asa ca pentru mine bere belgiana cu mussels fac parte din aceiasi reteta 🙂